Debat

DF: Ikke mere suverænitet til EU

DEBAT: Der er masser af grunde til at stemme nej 3. december. Den mest væsentlige er, at vi ikke skal afgive mere suverænitet til EU, skriver Anders Vistisen (DF).

Danmark skal ikke afgive mere suverænitet til EU. Derfor skal vi stemme nej 3. december, skriver Anders Vistisen (DF). 
Danmark skal ikke afgive mere suverænitet til EU. Derfor skal vi stemme nej 3. december, skriver Anders Vistisen (DF). 
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Anders Vistisen (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet

Ja-siden har i mangel af bedre taget fantasien til hjælp for at tvinge et ja igennem 3. december.

For eksempel mener justitsminister Søren Pind (V), at svenskerne vil kræve flere asylansøgere til Danmark for at støtte en parallelaftale.

Jeg hjælper da gerne med flere argumenter: Kan det ikke tænkes, at Grækenland vil tvinge os til at øge importen af oliven og Ouzo for at støtte en aftale, eller at Tyskland kræver rabat på danske landbrugsprodukter, mens Holland kræver øget dansk import af Goudaost?

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected] 

Det kan stadig undre mig, at ja-siden er så forhippet på at afgive mere af den suverænitet, som Danmark siden 1973 allerede har afgivet rigeligt af. Hvorfor på denne måde groft udnytte Europol til at afskaffe hele retsforbeholdet? Hvorfor opfinde den ene frie fantasi efter den anden?

Det er ikke sært, at mange danskere er forvirrede. Ja-sidens argumentation bliver mere og mere tænkt og består efterhånden udelukkende af en bred vifte ”eksperter”, som har det til fælles, at de alle på den ene eller anden måde har aktier i EU-systemet, og man bider som regel aldrig den hånd, der fodrer en. Og når eksperterne ikke kan hjælpe, opfinder man bare argumenterne selv.

Der er ingen vej tilbage, hvis det bliver et ja 3. december. Et flertal i Folketinget vil have fået overdraget den fulde magt over den fremtidige afgivelse af dansk suverænitet.

Anders Vistisen (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet

Ikke mere suverænitet til EU 
Men der er masser af grunde til at sige nej 3. december. Først og fremmest den væsentlige, at vi ikke skal afgive mere suverænitet til EU. Nu må det stoppe! Man må forstå, at ja-siden er umættelig og først stopper, når alle forbehold er fjernet. De skammer sig sådan, når de spiser middage med kollegerne i Bruxelles, for det vidner om en skeptisk dansk befolkning, som de ikke har formået at overbevise om noget så åbenlyst ”genialt” som EU.

På det mere konkrete plan vil et ja 3. december forhindre os i nogensinde at genindføre grænsekontrollen. Det burde mane til eftertanke i den nuværende situation. Sagen er nemlig den, at Schengen-samarbejdet bliver overnationalt. Det betyder flertalsafgørelser i stedet for enstemmighed, og vi kan godt regne ud, at Danmark næppe vinder en afstemning.

Noget andet er risikoen for en fælles EU-asylpolitik, som man meget vel kan forestille sig, bliver dikteret af et land som Tyskland, der selv har gennemført den ”totale indvandring”. Det stemmer vi også om 3. december. Tro ikke ja-partierne over en dørtærskel, når de højtideligt bebuder, at vi vil skulle stemme om udlændingepolitikken. Det behøver de nemlig ikke. Hvis det bliver et ja 3. december, kan de meddele danskerne, at ”det sagde I ja til 3. december”. Lars Løkke Rasmussens (V) såkaldte garanti er juridisk set intet værd. Det er juristerne enige i.

Et ja udhuler retssikkerheden 
Eller hvad med udhulingen af retssikkerheden? Fremmede landes brug af hemmelige agenter på dansk jord uden at spørge det danske politi eller vore domstole? Gensidig anerkendelse af domstolsafgørelser, som betyder, at danskere vil kunne udleveres til andre EU-lande for forseelser, der her i landet betragtes som bagateller? Det er ikke småting.

Eller den manglende forbrugerbeskyttelse. Et slaraffenland for skruppeløse plattenslagere, der kan sende sagesløse danskere i fogedretten uden at have sendt en eneste rykker. Det er muligt, at de store virksomheder gnider sig i hænderne. Men det har den almindelige forbruger ingen grund til at gøre.

Sidst, men ikke mindst: Der er ingen vej tilbage, hvis det bliver et ja 3. december. Et flertal i Folketinget vil have fået overdraget den fulde magt over den fremtidige afgivelse af danske suverænitet. Naturligvis skal vi stole på de folkevalgte. Det er derfor, vi har et repræsentativt demokrati. Men vi må aldrig friste ja-siden over evne. Derfor skal vi stå vagt omkring Grundloven.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Vistisen

Medlem af Europa-Parlamnetet (DF)
cand.jur. (Aarhus Uni. 2013)

0:000:00