Debat

DF: Ja, vi har brug for europæisk solidaritet


DEBAT: Vi europæere må hjælpe hinanden med at dæmme op for en folkevandring, som vil nedbryde det Europa, vi kender. Men det kræver et stop for en EU-politik, som blot fungerer som en magnet, skriver Morten Messerschmidt (DF).

EU-politikken skal ændres, hvis asylstrømmene skal stoppes, skriver Morten Messerschmidt (DF).
EU-politikken skal ændres, hvis asylstrømmene skal stoppes, skriver Morten Messerschmidt (DF).Foto: Henning Bagger/Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Morten Messerschmidt (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet

6. oktober lancerede EU-kommissionen oprettelsen af ”Det Europæiske Agentur for Grænse- og Kystbevogtning”, som skal være på plads i januar 2017. Men de ledsagende dokumenter er nedslående læsning, som ikke giver europæerne meget håb om dét, de har brug for: et håndfast stop for migrationsbølgen.

Det nye agentur skal nærmest fungere som en slags konsulenttjeneste, som skal rådgive de mest udsatte lande, og vil sammen med ”uafhængige” NGO’er nidkært kontrollere, at de nationale myndigheder overholder menneskerettigheder og konventioner.

Folkevandringen er i dag den største kilde til utryghed i Europa; udfordringen er enorm, alt for stor til at enkelte lande kan løfte den, og borgerne har derfor haft en forventning om, at EU forsvarer de ydre grænser.

Fakta
Bland dig i debatten!
Send dit indlæg til [email protected].

Men den tryghed og fasthed har EU ikke kunnet levere, og derfor står EU over for sin største folkelige tillidskrise nogen sinde.

Ingen åbne porte for millioner

Ja, borgerne ønsker europæisk samarbejde for at standse den ukontrollerede migration og tiltagende lovløshed, men de ønsker ikke at åbne portene for millioner af migranter, som derefter skal fordeles rundt om i EU efter bureaukratiske kvoter, håndhævet af enorme bøder.

Det er Ungarn, Bulgarien og Østrig, som vi i disse dage kan takke for, at migrationen ad den såkaldte Balkan-rute er taget af – ikke EU’s aftale med Tyrkiet.

Morten Messerschmidt, medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti

Det er desværre det eneste svar, som EU kan levere - også med det nye agentur.

Men det går op for stadig flere europæere, at det eneste, der virker, er, at landene begynder at kontrollere og afspærre deres egne, suveræne grænser. Det er Ungarn, Bulgarien og Østrig, som vi i disse dage kan takke for, at migrationen ad den såkaldte Balkan-rute er taget af – ikke EU’s aftale med Tyrkiet.

Til gengæld er over 300.000 afrikanske migranter ankommet til Italien og Grækenland over Middelhavet i år, og var grænserne ikke blevet genrejst, havde de allerede nu befundet sig i Nordeuropa.

De lukkede grænser i nord er den eneste hårde måde at lære frontlinjestaterne i syd, at de selv håndfast må afvise migrantstrømmen - og ikke som hidtil vinke den videre med lommepenge og togbilletter.

Både det vedvarende pres og en voksende hær af strandede og omflakkende migranter er en tung byrde og en voksende sikkerhedsrisiko, og derfor må vi alle udvise ægte europæisk solidaritet.

Ubetydeligt få bliver hjemsendt

Grækenland har fået milliarder af euro til at imødegå krisen, men den græske stat kan ganske enkelt ikke administrere pengene eller få logistikken til at virke. Derfor må alle EU-lande tilbyde mandskab og teknologi, som standser massetilstrømningen og tilbageholder migranterne på udvalgte græske og italienske øer.

Menneskesmuglerne skal heller ikke længere kunne markedsføre deres rejsetilbud med, at europæiske skibe opsamler de overfyldte fartøjers passagerer få kilometer fra Libyens kyst og sejler dem til Italien. Derimod bør fartøjerne opbringes og sendes sikkert tilbage til, hvor de kom fra.

I dag er det ubetydeligt få af de hundredtusinder, som har fået afslag på asyl, der bliver hjemsendt; det krænker europæernes retsbevidsthed og reducerer naturligt nok respekten for ægte flygtninge, og derfor må en effektiv politik for repatriering træde i stedet for grundløse og endeløse sagsbehandlinger og appeller.

Spanien har gjort det i årevis i enklaven Melilla i Marokko; det er ikke bare muligt, men også nødvendigt.

For min skyld kunne EU-landene sagtens bruge EU’s strukturelle rammer til et frivilligt samarbejde til gavn for Europas forsvar.

Men det kræver et politisk opgør med den virkelighedsfjerne menneskerets-fundamentalisme, som i dag er rettesnoren for al EU’s politik for asyl og migration – og desværre også for det nye agentur.

Indtil det opgør finder sted, kan intet land gøre andet end at passe på sig selv. EU kan tydeligvis ikke.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00