Debat

DF: Rygtet om nem asyl i Danmark spredes med sms-hast

DEBAT: Rygtet om, at det lille Danmark højt i nord har en regering, som har gjort det nemmere for indvandrere at få permanent ophold, asyl og familiesammenføring spredes med sms-hast fra Syrien til Somalia. Det skriver det nyvalgte medlem af Europa-Parlamentet Anders Vistisen (DF).

Rygtet om nemmere asyl og permanent opholdstilladelse i Danmark spredes og får flere asylansøgere til at komme til Danmark, skriver Anders Vistisen (DF). 
Rygtet om nemmere asyl og permanent opholdstilladelse i Danmark spredes og får flere asylansøgere til at komme til Danmark, skriver Anders Vistisen (DF). Foto: Pressefoto
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Anders Vistisen (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet

Venstre lover nu at føre en politik, som begrænser indvandringen til Danmark.

Det er også nødvendigt; tal fra EU’s fælles grænseovervågning FRONTEX viser, at fortsætter tendensen, vil omkring 400.000 årligt strømme til Europa. Og ingen bliver sendt hjem igen. Antallet af asylsøgere til Danmark er eksploderet og vil overstige 12.000 i år – læg hertil deres familier. Langt de fleste kommer fra ikke-vestlige kulturer og udgør desværre en belastning, som danskerne hverken kan, vil eller har pligt til at påtage sig.

Her er, hvad der venter os
Men hvis Venstre omsider har lyttet til danskernes forbehold over for massiv indvandring, hvorfor vil Venstre så overgive det lille, skrøbelige forsvar, som Danmark har? Vores retsforbehold i EU, hvormed vi siger nej tak til at overlade vores egne beslutninger til Bruxelles?

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Men her er, hvad der så venter os: læs Politiken den 28. august. Avisens korrespondent følger Nabil fra Syrien, som efter at have været i både Tyrkiet og Egypten nu er ankommet til Italien. Her gider politiet hverken se i hans pas eller tage hans fingeraftryk. De registrerer ham slet ikke, for han søger ikke asyl, og både politifolk og menneskeretsaktivister opfordrer grinende Nabil til blot at rejse videre nordpå – som de alene i august måned har gjort med hundreder af indvandrere fra Syrien og Eritrea.

Bystyret i Hamborg fandt ud af, at flokke af afrikanere var blevet sendt til Tyskland fra Italien, hvor flygtningehjælpen gav dem nogle hundreder euro at komme videre på. Nu er den transport daglig rutine - så meget for ”europæisk samarbejde og solidaritet”!

Det er synd for Nabil og milliarder af andre mennesker i verden, og det er synd for Italien, men danskerne skal have ret til at sige fra, og derfor skal vi beholde vores dyrebare retsforbehold.

Anders Vistisen (DF)
MEP

Og midt i dette anarki forbyder Schengen-aftalen, at danske myndigheder kontrollerer, hvem der rejser ind i Danmark. Det er en tikkende bombe.

Ingen skal røre ved retsforbeholdet
EU’s indvandrings-kommissær Cecilia Malmström, fra Venstres søsterparti, har angrebet Danmark for ikke at give nok ophold til asylsøgere. Hun og resten af EU-eliten har som mål, at Bruxelles med tiden skal fordele millioner af asylsøgere i kvoter til EU-landene.

Og EU har allerede en fælles asylpolitik på plads, godkendt af Europa-Parlamentet i juni 2013. Ifølge den kan f.eks. Tyskland ikke længere sende asylsøgere tilbage til Italien, hvis eksperter og menneskeretsaktivister vurderer, at forholdene i Italien er for ukomfortable: hvis der er for trangt, for varmt, for koldt, for dårlig mad osv. I praksis giver den enhver asylsøger en garanti for at kunne blive dér, hvor han har held til nå frem til.

Det er synd for Nabil og milliarder af andre mennesker i verden, og det er synd for Italien, men danskerne skal have ret til at sige fra, og derfor skal vi beholde vores dyrebare retsforbehold. Danmark tæller trods alt mest.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00