Debat

DF: Vi skal stå fast i Europol-forhandlingerne

DEBAT: En ny retspolitisk aftale med EU skal ikke indeholde mere politisamarbejde end højst nødvendigt, men så meget Danmark som overhovedet muligt, skriver DF’s medlem af Europa-Parlamentet Anders Vistisen.

Forhandlerne i EU, der bakser med en parallelaftale på retsområdet, skal have ét fokus: danskernes interesser, skriver MEP Anders Vistisen fra DF.
Forhandlerne i EU, der bakser med en parallelaftale på retsområdet, skal have ét fokus: danskernes interesser, skriver MEP Anders Vistisen fra DF.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Anders Vistisen
Medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti

”Very, very difficult,” sagde Jean-Claude Juncker, da han mødtes med Lars Løkke Rasmussen, som mødte op i Bruxelles med resultatet af folkeafstemningen i Danmark om retsforbeholdet. 

”Yes, it will be very difficult, but I will try!” lovede statsministeren om sine bestræbelser på at få en parallelaftale om Danmarks deltagelse i det europæiske politisamarbejde Europol. 

Nu er der gået otte måneder. Først i maj sendte vores regering en formel forespørgsel. Om ni måneder træder det nye, overstatslige Europol i kraft, dikteret af Lissabon-traktaten fra 2009, som aldrig burde have set dagens lys. Og 11. maj bliver den godkendt af Europa-Parlamentet, som heller aldrig burde have set dagens lys. 

Fakta
Bland dig i debatten!
Send dit indlæg til [email protected].

Men det er den redelighed, som EU-partierne gennem tre årtier desværre har bragt os i. Nu gælder det om at komme videre. 

Forhandlerne må slå i bordet
Men hvorhen, og hvordan? 

Hvis ikke regeringens forhandlere vil bidrage til at splitte den danske befolkning yderligere, og påføre os en folkeafstemning, så bør vi opnå en aftale, som samler danskerne.

Anders Vistisen (DF)
Medlem af EU-Parlamentet

Foreløbig er vi blevet holdt hen med, at folkevandringen til Europa og folkeafstemningen i Storbritannien sugede al kraft ud af EU-apparatet. Men når nu EU fortæller os, at aftalen med Tyrkiet har løst det første problem, og det britiske nej har løst det andet, skulle kommissærerne og deres stab nok finde plads i kalenderen. 

Og vi må gå ud fra, at vore forhandlere benytter sig af de oplagte muligheder, som den britiske afsked har givet. Det er næsten for svært at forestille sig, at EU-maskineriet ønsker at skabe flere unionsmodstandere i Europa, selv om deres instinkt fortæller dem, at danskerne skal afstraffes for deres ”nej” i december. Ligesom det er svært at forestille sig, at svaret er en stadig tættere union og mere magt til Bruxelles. 

Spørgsmålet er, hvad vores forhandlere dernede forhandler om, og ikke mindst hvad de vender hjem til danskerne med. 

Danmark kommer først
En meningsmåling viste, at hvis ikke Danmark får en parallelaftale om Europol, så ønsker seks ud af ti danskere en ny afstemning. Ikke om retsforbeholdet, men om Europol. 

Dansk Folkeparti vil give danskerne en stemme, hver gang dansk selvstændighed bliver udfordret i samarbejdet med andre stater eller overstatslige foreninger som EU. 

Men kommer forhandlerne hjem med en aftale, som for eksempel overgiver kontrollen og beslutningsretten over vores egne grænser, så må vi sige nej.  Vi kan heller ikke acceptere et Unions-politi som et europæisk FBI eller en anklagemyndighed, som får magtbeføjelser over Danmarks egne folkevalgte, domstole og politi. 

Ny aftale skal samle danskerne
Vores princip er, at vi ikke vil have mere, men mindre EU. Vi anbefalede netop et nej 3. december, fordi vi vil forsvare det danske retsforbehold, en helt særlig beskyttelse af Danmarks suverænitet mod den herskende klasse i Bruxelles, som vi vil beskytte med næb og kløer, og det er et flertal af danskerne åbenbart enige med os i. 

Hvis ikke regeringens forhandlere vil bidrage til at splitte den danske befolkning yderligere, og påføre os en folkeafstemning, så bør vi opnå en aftale, som samler danskerne. 

Den skal give os så meget samarbejde i Europol som nødvendigt, men vigtigst: så meget Danmark som muligt. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00