Emilie Turunen stiller op til Folketinget

KANDIDAT: SF's medlem af Europa-Parlamentet, Emilie Turunen, stiller op til Folketinget i København.
Redaktionen
Fakta

CV: Emilie Turunen, f. 1984
Bachelor fra Roskilde Universitet i Socialvidenskab og Arbejdslivsstudier.

Siden 2009 medlem af Europa-Parlamentet, næstformand i Den Grønne Gruppe, medlem af tre politiske udvalg: Arbejdsmarkeds- og Socialudvalget, Økonomiudvalget og Udvalget for Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse.

Tidl. formand for SF's ungdomsorganisation, SFU. Desuden aktiv i blandt andet projekterne Danmarks Sociale Forum, Genstart Danmark og en række større velfærds-demonstrationer.

SF på Østerbro har netop besluttet at opstille den 28-årige europaparlamentariker som deres nye folketingskandidat.

"SF står i en svær tid lige nu, men når man er i en bølgedal, så handler det om at bakke op og ikke bakke ud. SF har en central rolle at spille i de kommende år, hvor vi skal forandre og styrke Danmark, og det arbejde vil jeg gerne bidrage til," siger Emilie Turunen i en pressemeddelelse og fortsætter:

"SF skal være partiet, som danskerne kigger til, når de ønsker troværdige svar på de svære udfordringer, Danmark står overfor lige nu. Vi skal levere svarene på, hvordan vi skaber nye job, løser klimakrisen og får styr på finansmarkederne, og hvordan vi skaber et samfund, hvor færre bliver overladt til sig selv. Og så skal Danmark gå mere aktivt ind i de internationale kampe, f.eks. når det gælder regulering af banksektoren efter finanskrisen."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Emilie Turunen

Direktør, Nykredit Leasing, bestyrelsesmedlem, EKF Danmarks Eksportkredit
BA i socialvidenskab og arbejdslivsstudier (RUC 2009), Master of Science i europæisk politisk økonomi (LSE, London 2015), Executive education (INSEAD), Bestyrelsesarbejde i finansielle virksomheder, bank og realkredit (CBS Bestyrelsesuddannelse)

0:000:00