EU-kommissær: Vi vil ikke længere presse folk til at stjæle

INTERVIEW: Danskere bosat i andre EU-lande skal kunne streame en større del af hjemlandets tv-udbud på deres computer. Og mere digitalt indhold skal være tilgængeligt på tværs af Europa. Ideerne skal EU-Kommissionens fanebærer for et digitalt indre marked sælge, når han fredag gæster København.

Hvis EU ikke giver bedre adgang til digitalt indhold på tværs af landegrænser, tvinger man forbrugerne ud i at bruge gratis downloads og andre tricks for at få adgang - uden at betale for det. Det mener EU-kommissær Andrus Ansip.
Hvis EU ikke giver bedre adgang til digitalt indhold på tværs af landegrænser, tvinger man forbrugerne ud i at bruge gratis downloads og andre tricks for at få adgang - uden at betale for det. Det mener EU-kommissær Andrus Ansip.Foto: Lieven Creemers/EC - Audiovisual Service
Michael Hjøllund

Vi er nødt til at give bedre digital adgang på tværs af grænser. Det vil alle have glæde af.

Andrus Ansip
Næstformand i EU-Kommissionen med ansvar for det digitale indre marked

BRUXELLES: Når EU-kommissær Andrus Ansip skal forklare sine visioner for det digitale indre marked, han er sat i spidsen for at realisere i EU, kaster han sig over tal, grafer og tabeller.

Tag for eksempel tallet 13,6 millioner. Det er antallet af EU-borgere, der i 2013 boede i et andet EU-land end der, hvor de er født.

Ifølge et nyt forslag fra EU-kommissionen skal de have lettere ved at tilgå live-tv fra deres hjemland online, uanset hvor i EU de bor.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00