EU-Kommissionen vil fremlægge kontroversielle flygtningekvoter

FLYGTNINGE: EU-Kommissionen fremskynder nu planer om et kvotesystem, der skal omfordele flygtninge mellem EU-landene. Et lignende forslag har tidligere mødt kraftig modstand.

Jean-Claude Juncker, formand for EU-Kommissionen, holder i næste uge en State of the Union-tale, hvor han muligvis løfter sløret for, hvordan et nyt kvotesystem for flygtninge skal se ud.
Jean-Claude Juncker, formand for EU-Kommissionen, holder i næste uge en State of the Union-tale, hvor han muligvis løfter sløret for, hvordan et nyt kvotesystem for flygtninge skal se ud.Foto: Europa-Kommissionen
Lise-Lotte Skjoldan

BRUXELLES: EU-Kommissionen er på trapperne med et forslag til et permanent kvotesystem, der i krisesituationer skal fordele de flygtninge, der kommer til Europa, mere ligeligt mellem medlemslandene.

Det kontroversielle forslag skulle efter planen først have været fremlagt i slutningen af året. Men i lyset af den eskalerende flygtninge- og migrationskrise i Europa har Kommissionen valgt at fremskynde processen og vil nu lægge forslaget på bordet, inden EU’s integrations- og indenrigsministre skal mødes i Bruxelles 14. september.

Kvoter er kontroversielle
Ideen om et centralt EU-kvotesystem for flygtninge er særdeles upopulær i mange medlemslande. De mener, at det bør være op til nationalstaterne at beslutte, hvor mange flygtninge de vil tage imod - det skal EU ikke gå ind og pille ved, lyder det.

0:000:00