Firmaer snyder med momsen

SKATTESNYD: Tusindvis af danske virksomheder kan se frem til markante momsregninger for varer, som de tror, de sender ud af landet.
Peter Baggesgaard Hansen
Sælger en virksomhed varer til andre EU-lande, skal de løbende angive deres salg til både SKAT og til det såkaldte listesystem i EU. Derfor burde tallene i de to databaser svare til hinanden, men det viser en samkøring af registrene langtfra er tilfældet, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge chefkonsulent i SKAT Jørgen L. Henriksen er der en risiko for, at virksomhederne uforvarende er blevet involveret i momssvindel.

"Svindelen foregår ofte ved, at en person, der køber varer i Danmark, tilkendegiver, at varerne købes med henblik på levering hos en momsregistreret virksomhed i et andet EU-land. Men i virkeligheden forlader varen aldrig landet," siger Jørgen L. Henriksen til Jyllands-Posten.

Han henviser bl.a. til en konkret sag, hvor en vestjysk virksomhed er blevet afsløret i svindel for over 20 mio. kr. Og 15 underleverandører til virksomheden kan nu komme til at hænge på en del af momsregningen, fordi mange af varerne ikke som aftalt blev transporteret ud af landet.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00