Grænsebomme øger ikke dansk sikkerhed

DEBAT: Mange danskere kobler spørgsmålet om grænsekontrol med en ændring af retsforbeholdet. Disse to forhold har dog intet med hinanden at gøre, skriver forskningschef i Tænketanken EUROPA Catharina Sørensen.

"Det er vigtigt at skelne mellem symbolpolitik og
reelle løsninger, der gør en forskel. Faktisk kan bommene blive en belastning
for politiets arbejde, hvis de tvinger Danmark til at forlade det vigtige
Schengen-samarbejde," skriver forskningschef i Tænketanken EUROPA Catharina Sørensen. 
"Det er vigtigt at skelne mellem symbolpolitik og reelle løsninger, der gør en forskel. Faktisk kan bommene blive en belastning for politiets arbejde, hvis de tvinger Danmark til at forlade det vigtige Schengen-samarbejde," skriver forskningschef i Tænketanken EUROPA Catharina Sørensen. 

Schengen-samarbejdet med en tilvalgsordning bliver hverken mere eller mindre bindende end i dag. I praksis ændrer tilvalgsordningen ikke omfanget eller graden af Danmarks tilknytning til de europæiske grænseregler.

Catharina Sørensen
Forskningschef i Tænketanken EUROPA

Uanset om befolkningen stemmer siger ja eller nej til tilvalgsordningen, vil genindførelse af grænsekontrollen bringe os på kant med EU-lovgivningen, herunder Schengen.

Catharina Sørensen
Forskningschef i Tænketanken EUROPA
Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Af Catharina Sørensen,
Forskningschef i Tænketanken EUROPA

Skal Danmark gøre op med EU’s regler og genindføre permanent grænsekontrol, herunder grænsevagter og bomme, ved de danske grænser. 

Dette spørgsmål deler den danske befolkning. En ny meningsmåling foretaget af YouGov for Tænketanken EUROPA i april viser, at 44 pct. ønsker den permanente grænsekontrol, 45 pct. er imod.

0:000:00