Her er den nye regerings EU-implementeringsudvalg

OVERBLIK: Troels Lund Poulsen (V) fortsætter som formand for det regeringsudvalg, der skal forhindre overimplementering. LA og K sætter sig på halvdelen af udvalgets pladser.

Troels Lund Poulsen (V) fortsætter som formand for regeringens udvalg for EU-implementering. Nu i sin egenskab som beskæftigelsesminister.
Troels Lund Poulsen (V) fortsætter som formand for regeringens udvalg for EU-implementering. Nu i sin egenskab som beskæftigelsesminister.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix
Michael Hjøllund

Med den nye trekløverregering er sammensætningen af regeringens EU-implementeringsudvalg blevet ændret.

Udvalget består af de samme otte ministerier, men halvdelen af medlemmerne er nye ansigter. Det drejer sig som to ministre fra Konservative og to fra Liberal Alliance.

Troels Lund Poulsen (V) fortsætter som formand, men nu i sin egenskab som beskæftigelsesminister – han var tidligere erhvervs- og vækstminister.

Dokumentation

Resortomlægning:

I forbindelse med den nye regerings tiltrædelse sker der to mindre omlægninger af resort-områder med betydning for EU-området.

  • Økonomi- og indenrigsministeriet med Simon Emil Ammitzbøll (LA) i spidsen bliver ansvarlig for konvergensprogrammet (jf. EU's vækst og stabilitetspagt) i stedet for Finansministeriet.
  • Koordinering af implementering af erhvervsrettet EU-lovgivning (i regeringens EU-implementeringsudvalg) flytter med Troels Lund Poulsen fra Erhvervs- og vækstministerium (nu Erhvervsministeriet) til Beskæftigelsesministeriet.

0:000:00