Her er EU-Kommissionens arbejdsprogram for 2017

OVERBLIK: EU-Kommissionen er klar med sin liste over 21 centrale forslag, den vil sætte i søen næste år. Få overblikket her.

EU-Kommissionens førstenæstformand Frans Timmermans præsenterede tirsdag EU-Kommissionens arbejdsprogram for 2017 for Europa-Parlamentet. "Nu må vi alle levere," sagde han
EU-Kommissionens førstenæstformand Frans Timmermans præsenterede tirsdag EU-Kommissionens arbejdsprogram for 2017 for Europa-Parlamentet. "Nu må vi alle levere," sagde hanFoto: Vincent Kessler/Scanpix
Michael Hjøllund
Fakta
EU-Kommissionens arbejdsprogram
Hvert efterår fremlægger EU-Kommissionen et program for sit arbejde det kommende år. En nøgleprioritet for Juncker-Kommissionen, der trådte til i 2014, er at nedbringe antallet af nye initiativer og i stedet fokusere på at gøre eksisterende love og regler bedre.

Derfor er en central tilføjelse til arbejdsprogrammet det såkaldte REFIT-program. Her har EU-Kommissionen for 2017 listet 18 initiativer, der baseret på en evaluering skal opdateres.

Desuden har EU-Kommissionen udpeget 34 forslag, der er undervejs i EU's lovmølle, som skal have særlig prioritet for at sikre, at de kan vedtages hurtigt. 

19 forslag er af EU-Kommissionen sat på en liste over initiativer i lov-møllen, der skal trækkes tilbage. Og 16 allerede vedtagne love skal fjernes, da de er blevet overflødige, ifølge Kommissionen.

Kilde: EU-Kommissionen

BRUXELLES: EU-Kommissionen er klar med sin dosmerseddel for det kommende års lovgivningsarbejde.

I sit tredje arbejdsprogram, siden Juncker-Kommissionen trådte til i 2014, er der blevet plads til 21 initiativer.

Det er to initiativer mindre end det seneste arbejdsprogram.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00