Her er EU-Kommissionens forslag til nyt lobby-register

ÅBENHED: EU's register over lobbyister skal være obligatorisk, og reglerne skal gælde for både EU-Kommissionen, Europa-Parlamentet og Ministerrådet, siger Kommissionen. Forslaget er uambitiøst, siger ngo'er.

Kommissionens næstformand Frans Timmermans præsenterede onsdag EU-Kommissionens forslag til et nyt obligatorisk lobby-register
Kommissionens næstformand Frans Timmermans præsenterede onsdag EU-Kommissionens forslag til et nyt obligatorisk lobby-registerFoto: © European Union , 2016 / Foto: Georges Boulougouris
Emma Qvirin Holst

Forslaget begrænser forbuddet mod at mødes med ikke-registrerede lobbyister til kun at omfatte topniveauet af Kommissionen. Det betyder, at langt de fleste møder med lobbyister stadig vil gå under radaren.

Margarida da Silva
Talsmand for Corporate Europe Observatory

BRUXELLES: Det skal være obligatorisk for alle lobbyister at registrere sig i EU's lobby-register, inden de deltager i møder i EU-systemet.

Sådan lyder et nyt forslag fra EU-Kommissionen, der blev fremlagt onsdag.

Kernen af forslaget er reglen om, at ingen kan mødes med beslutningstagere i hverken EU-Kommissionen, Europa-Parlamentet eller Ministerrådet, uden de på forhånd er registeret i EU's lobby-register.

0:000:00