Høegh forbereder EU-formandskab

EU: Fødevareminister Henrik Høegh (V) mødtes onsdag med sine kolleger fra Polen og Cypern for at forberede det trio-formandskab, der begynder 1. juli, hvor Polen overtager EU-formandskabet.
Den polske viceminister Jaroslaw Wojtowicz, fødevareminister Henrik Høegh og Cyperns landbrugsminister Demetris Eliades.
Den polske viceminister Jaroslaw Wojtowicz, fødevareminister Henrik Høegh og Cyperns landbrugsminister Demetris Eliades.Foto: Karin Møller-Olsen, Fødevareministeriet
Peter Baggesgaard Hansen
Fakta

Foreløbige datoer for rådsmøder mellem EU's fødevare- og landbrugsministre under det danske EU-formandskab, første halvår 2012:

  • 23-24 januar
  • 23-24 februar
  • 19-20 marts
  • 26-27 april
  • 14-15 maj
  • 18-19 juni

Kilde: Udenrigsministeriet

Fødevareminister Henrik Høegh (V) mødtes onsdag for tredje gang med sine kolleger fra Polen og Cypern, som skal sidde for bordenden som formænd for EU's landbrugs- og fiskeriministre henholdsvis før og efter Danmark.

Det var tredje gang, der var møde mellem de tre lande, som fra 1.juli indgår i det såkaldte trio-formandskab, og første gang mødet var på dansk grund. Fødevareminister Henrik Høegh forklarer, at der venter store politiske opgaver, som derfor kræver tæt samarbejde mellem de tre lande:

"Med et program, der indeholder reformer af både landbrugs- og fiskeripolitikken, er det to meget store udfordringer, som vi i det såkaldte trio-formandskab skal forberede, forhandle og forhåbentligt afslutte. Derfor var det fint at mødes i dag med mine kollegaer fra Polen og Cypern for at diskutere, koordinere og afstemme vores forventninger til det næste halvandet års vigtige politiske arbejde", siger fødevareminister Henrik Høegh.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00