Holland på vej mod folkeafstemning om EU og Ukraine

FOLKEAFSTEMNING: En borgergruppe i Holland har samlet over 440.000 underskrifter for at få en folkeafstemning om en associeringsaftale mellem EU og Ukraine.

Det hollandske parlament i Haag ratificerede 7. juli en EU-aftale med Ukraine. Nu er den beslutning på vej til en folkeafstemning i Holland.
Det hollandske parlament i Haag ratificerede 7. juli en EU-aftale med Ukraine. Nu er den beslutning på vej til en folkeafstemning i Holland.Foto: Colourbox
Lise-Lotte Skjoldan

Holland kan være på vej mod en kontroversiel folkeafstemning om EU’s forhold til Ukraine.

I løbet af de seneste par måneder har den satiriske internet-blog GeenStijl indsamlet over 450.000 underskrifter for at få de hollandske myndigheder til at afholde en folkeafstemning om en associeringsaftale mellem EU og Ukraine. Ifølge en ny hollandsk lov kan man få en sådan folkeafstemning med 300.000 gyldige underskrifter.

Folkeafstemningen skal handle om en aftale mellem EU og Ukraine, som blev indgået i 2014 og skal binde Ukraine tættere til EU. Associeringsaftalen skal træde i kraft i 2016, men først efter den er ratificeret i alle 28 EU-lande. Det hollandske parlament har allerede stemt for at ratificere aftalen – men nu skal den beslutning til folkeafstemning.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00