Irsk kommissærkandidat i modvind for at ville stoppe kritik med søgsmål

SELVMÅL: Phil Hogan, der er Irlands kandidat til at blive EU’s næste landbrugskommissær, har sendt sine advokater efter kritikere, der roder op i gamle anklager om magtmisbrug, inden han skal til høring i Europa-Parlamentet. Det giver nu kritik i Parlamentet.

Irlands kommissærkandidat Phil Hogan er kommet i modvind for at stævne politiske modstandere, inden han skal høres af Europa-Parlamentet.
Irlands kommissærkandidat Phil Hogan er kommet i modvind for at stævne politiske modstandere, inden han skal høres af Europa-Parlamentet.Foto: Rådet for Den Europæiske Union
Rikke Albrechtsen

Det er ikke, fordi jeg ikke kan forstå, at man gerne vil forsvare sig, hvis man føler sig uskyldigt anklaget, men det er måden, han gør det på, som for mig godt kan tyde på, at han får problemer med Parlamentet i al almindelighed.

Christel Schaldemose
EU-parlamentariker (S)

BRUXELLES: En gammel anklage om magtmisbrug kan vise sig at blive problematisk for Phil Hogan, der er Irlands kandidat til den næste EU-Kommission, efter at det er kommet frem, at Hogan med trusler om søgsmål har forsøgt at afholde kritikere fra at omtale den.

Hogan, der står til at blive EU’s næste landbrugskommissær, har - i sin iver for at skabe god stemning omkring sin forestående høring i Europa-Parlamentet for at blive godkendt som EU-kommissær - truet med at stævne politiske modstandere, der har bragt hans fortid op i Bruxelles.

Kritik for indblanding
Tidligere medlem af irske Labour, Nessa Childers, der nu er valgt som løsgænger, men sidder i Parlamentets socialdemokratiske gruppe, S&D, skrev for et par uger siden et brev til sine parlamentskolleger.

0:000:00