Kristian Jensen forsvarer omdiskuteret Canada-aftale

FRIHANDEL: Udenrigsminister Kristian Jensen (V) afviser rød kritik af frihandelsaftale mellem EU og Canada forud for et ekstraordinært ministerrådsmøde i Bruxelles.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) håber, at EU's frihandelsaftale kan træde i kraft hurtigt, da den ifølge ham er til stor gavn for Danmark.
Udenrigsminister Kristian Jensen (V) håber, at EU's frihandelsaftale kan træde i kraft hurtigt, da den ifølge ham er til stor gavn for Danmark.Foto: Jens Astrup/Scanpix
Emma Qvirin Holst
Fakta
Lovforslaget om CETA, der skal behandles i Folketinget i februar 2017
Folketingsbeslutning om Danmarks ratifikation af den samlede økonomi- og handelsaftale (CETA) mellem Canada på den ene side og Den Europæiske Union og dens medlemsstater på den anden side
Beslutningsforslaget har til formål at sikre Folketingets samtykke til, at regeringen på Danmarks vegne ratificerer den samlede økonomi- og handelsaftale (CETA) mellem Canada på den ene side og Den Europæiske Union og dens medlemsstater på den anden side.

Enhedslistens og Alternativets beslutningsforslag, der skal behandles torsdag i Folketinget
Forslag til folketingsbeslutning om afvisning af midlertidig anvendelse af økonomi- og handelsaftalen mellem EU og Canada (CETA)
Folketinget pålægger regeringen at stemme imod Europa-Kommissionens forslag til Rådets afgørelse om den midlertidige anvendelse af den samlede økonomi- og handelsaftale mellem Canada på den ene side og Den Europæiske Union og dens medlemsstater på den anden side. 

Kilde: ft.dk

Trods mange røde bekymringer om EU's frihandelsaftale med Canada fastholder udenrigsminister Kristian Jensen (V), at aftalen er god for Danmark.

Det slog han fast på et møde i Folketingets Europaudvalg fredag forud for et ekstraordinært ministerrådsmøde mellem EU's udenrigs- og handelsministre, der finder sted i Bruxelles tirsdag i næste uge.

”Jeg glæder mig over, at vi nu står overfor at kunne formalisere en rigtig god frihandelsaftale med Canada, for den gavner både virksomheder, forbrugere og lønmodtagere i Danmark,” sagde Kristian Jensen.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00