Kristian Jensen: Ikke en krone mere til EU

RABATORDNING: Briternes udtrædelse af EU kan betyde, at Danmark mister sin rabat på EU-medlemskabet. EU må justere sine udgifter ned til de indtægter, der er, lyder det fra finansministeren.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Amalie Bjerre Christensen

Danmarks rabat på medlemskabet af EU kan være i fare som følge af Storbritanniens udtrædelse af EU. Det skriver Jyllands-Posten.

Det skyldes, at en række lande, herunder Danmark, Sverige, Østrig, Tyskland og Holland har rabatter, der er målt i forhold til Storbritanniens medlemsrabat.

Og når Storbritannien træder ud af EU, forsvinder rabatten - og derfor også grundlaget for de øvrige landes rabatordninger.

Ifølge finansminister Kristian Jensen (V) er rabatordningen ikke det væsentligste, eftersom den i forvejen udløber i 2020.

”Det vigtige er, hvad Danmark skal betale. Og jeg mener ikke, at vi skal betale én krone mere, end vi gør i øjeblikket. EU må sørge for at justere sine udgifter ned til de indtægter, der er. Også efter 'Brexit',” siger Kristian Jensen ifølge Jyllands-Posten.

Daværende statsminister Helle Thorning Schmidt (S) forhandlede i 2013 en rabatordning på en milliard kroner til Danmark. Argumentet for den er, at Danmark betaler mere for sit medlemsskab til EU, end EU udbetaler til Danmark i EU-støtte.

Fremover bliver det en opgave for de tilbageværende 27 EU-lande at dække det britiske hul i EU-budgettet på de forventede 160 milliarder kroner.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Jensen

Direktør, Green Power Denmark, fhv. udenrigsminister, MF og næstformand for Venstre
bankassistent (Unibank Lemvig 1993)

0:000:00