Larsen-Jensen: EU er ikke ude på at smadre det danske system

INTERVIEW: Claus Larsen-Jensen (S) efterlyser en mere nuanceret debat om velfærdsturisme fra sin nye plads i EU-Parlamentet, hvor han afløser fødevareminister Dan Jørgensen.
Claus Larsen-Jensen (S) har overtaget pladsen i den socialdemokratiske gruppe i EU-Parlamentet, efter Dan Jørgensen er blevet fødevareminister.
Claus Larsen-Jensen (S) har overtaget pladsen i den socialdemokratiske gruppe i EU-Parlamentet, efter Dan Jørgensen er blevet fødevareminister.
Rikke Albrechtsen

Hvis man begynder at sige, at man ikke kan modtage børnecheck, hvis man ikke har sine børn boende i Danmark, så betyder det, at det gælder alle dem, der bor ovre i Sverige, som hver eneste dag pendler over Øresundsbroen for at arbejde og betale skat i Danmark.

Claus Larsen-Jensen
EU-parlamentariker, S
Fakta
Blå bog:
Claus Larsen-Jensen (f. 1953) har overtaget fødevareminister Dan Jørgensens plads i den socialdemokratiske gruppe i Europa-Parlamentet. Han tager dermed orlov fra sit job som direktør i Fagligt Internationalt Center (FIC), en almennyttig organisation med formål om at styrke sociale, økonomiske og demokratiske rettigheder i Danmark, Europa og Afrika. Han har en baggrund som international sekretær i SID og har siddet i Folketinget for Socialdemokraterne ad flere omgange – senest fra 1998 til 2005, hvor han blandt andet var formand for europaudvalget. Han er også tidligere formand for Europa-Nævnet, der uddeler penge til oplysningsaktiviteter om Unionen.

BRUXELLES: Da Claus Larsen-Jensen (S) i går havde sin første rigtige arbejdsdag i Europa-Parlamentet som afløser for fødevareminister Dan Jørgensen, var der præcis hundrede dage tilbage, inden Parlamentet går i lovgivningsmæssig dvale frem mod valget til maj.

På førstedagen kæmper det tidligere folketingsmedlem og nuværende chef for ngo'en Internationalt Fagligt Center stadig med at få overblik over de konkrete sager, der ligger på bordet i miljø-, økonomi- og udenrigsudvalgene, som han har arvet fra sin forgænger. Det er derfor for tidligt for den socialdemokratiske førstesuppleant at sige, hvor han kommer til at lægge sine politiske kræfter i den sidste EU-lovgivningsmæssige slutspurt.

Velfærdsturisme på dagsordenen 
Det nyslåede medlem af EU-forsamlingen forventer ikke at nå de helt store politiske sejre på sin korte tid på den europæiske scene. Til gengæld ser Claus Larsen-Jensen en mulighed for at kaste sig ind i den danske EU-debat.

0:000:00