Lidegaard: EU-Domstolen er ude af trit med tiden

KRITIK: Den danske udenrigsminister varsler et opgør med EU-Domstolens arbejdsmetoder og vil forsøge at mobilisere andre lande til at lægge pres på systemet.

Udenrigsminister Martin Lidegaard (t.h.) vil forsøge at overbevise EU-kolleger som for eksempel den græske udenrigsminister om, at der skal ses nærmere på EU-Domstolens arbejdsmetoder.
Udenrigsminister Martin Lidegaard (t.h.) vil forsøge at overbevise EU-kolleger som for eksempel den græske udenrigsminister om, at der skal ses nærmere på EU-Domstolens arbejdsmetoder.Foto: Rådet for Den Europæiske Union
Rikke Albrechtsen

Det er en god anledning til at se på, om der er andre lande, der har det ligesom Danmark, og om vi kan samle noget momentum og styrke bag nogle fælles krav.

Martin Lidegaard
Udenrigsminister (R)

BRUXELLES: Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) indleder en kamp for at modernisere EU-Domstolen i Luxembourg.

I et debatindlæg understreger udenrigsministeren Domstolens betydning som en fair overdommer, når der er strid om fortolkningen af EU-reglerne.

”Netop derfor er det ærgerligt, at der stadig er områder, hvor EU-Domstolen er helt ude af trit med tiden, som jeg opfatter det," siger Martin Lidegaard, der nu vil forsøge at mobilisere sine EU-ministerkolleger til at hjælpe ham med at rejse problemstillingen i Bruxelles.

0:000:00