Kontroversielt EP-medlem straffes for kvindekritisk udtalelse

LIGESTILLING: Polsk medlem af Europa-Parlamentet får historisk stor straf for at have udtalt sig nedværdigende om kvinder.

Amalie Bjerre Christensen

Det polske medlem af Europa-Parlamentet Janusz Korwin-Mikke straffes for at have kaldt kvinder mindre end mænd. Det fremgår af en pressemeddelelse med Europa-Parlamentets formand som afsender.

Sanktionerne kommer, efter polakken tidligere på måneden blandt andet udtalte følgende fra Parlamentets talerstol:

”Selvfølgelig skal kvinder tjene mindre end mænd. De er svagere, de er mindre, de er mindre intelligente, og de skal altså tjene mindre. Sådan er det,” lød det fra Janusz Korwin-Mikke i en tale foran Europa-Parlamentet.

Som straf vil han blive suspenderet fra parlamentariske aktiviteter i 10 dage, samtidig forbydes han at repræsentere Parlamentet i ét år. Derudover får Janusz Korwin-Mikke frataget sine diæter i 30 dage.

Se Janusz Korwin-Mikkes kontroversielle udtalelser herunder (artiklen fortsætter under videoen)

Straffen er historisk hård. Det skyldes, at hans udtalelser var et angreb på ligestillingen i en debat relateret til kvinder, som samtidig var styret af en kvinde, lyder det fra parlamentsformanden.

”Jeg vil ikke tolerere den opførsel, specielt når det kommer fra én, som forventes at udføre sine opgaver som repræsentant for de europæiske borgere med behørig værdighed. Ved at fornærme alle kvinder, viser medlemmet foragt for vores grundlæggende værdier,” siger formand for Europa-Parlamentet, Antonio Tajani.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00