Messerschmidts rådgiver bliver pressechef for Løhde

JOBSKIFTE: Morten Messerschmidt mister sin rådgiver igennem seks år, Kristian Wederkinck, der skal være ny pressechef i Finansministeriet for Sophie Løhde. 

Foto: Henning Bagger/Scanpix
Emma Qvirin Holst

Morten Messerschmidts nærmeste rådgiver igennem seks år, Kristian Wederkinck, har sagt op.

Han skal i stedet være pressechef i Finansministeriet for Sophie Løhde, der er minister for offentlig innovation. Han forventer at tiltræde stillingen snarest.

Siden marts 2011 har Kristian Wederkinck arbejdet for Morten Messerschmidt som rådgiver i Europa-Parlamentet, hvor han blandt andet har stået i spidsen for Messerschmidts valgkamp i 2014 og kampagnen ved retsforbeholdsafstemningen i 2015.

Men efter seks år er det altså slut.

”Nu har jeg været i EU-systemet i seks år, og jeg kunne godt tænke mig at komme ud i centraladministrationen og prøve at være der og arbejde med et andet stofområde,” siger Kristian Wederkinck til Altinget.

Kristian Wederkinck skal som pressechef for Sophie Løhde beskæftige sig med pressehåndtering af et nyt område, der er et stykke væk fra det kendte EU-område. Men det afskrækker ikke Wederkinck.

”Det tiltaler mig, at det er nyt, som skal bygges op fra bunden, og så skal man nå ud over rampen på x antal måneder,” siger han.

Morten Messerschmidt har været sygemeldt siden oktober, hvor han fik et ildebefinde i kølvandet på sagen om Dansk Folkepartis brug af EU-midler igennem det europæiske parti Meld og fonden Feld. Kristian Wederkinck afviser, at det har haft indflydelse på jobskiftet.

”Næh, det gør det virkelig ikke. Morten og jeg er fuldstændig, som vi altid har været: gode venner,” siger Kristian Wederkinck.

36-årige Kristian Wederkinck har tidligere været ansat som presseansvarlig i Klimakonsortiet og er uddannet cand.mag i retorik fra Københavns Universitet i 2005.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef, By & Havn
cand.mag. i retorik (Københavns Uni. 2005)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00