Økologi-forhandlinger i EU rammer muren

STRID: Forhandlinger om økologiens fremtid i EU er blevet sat på standby, efter enighed mellem EU-landene og Europa-Parlamentet har vist sig umuligt på flere kardinalpunkter. Økologer håber, at hele aftalen falder til jorden.

Slagsmål om blandt andet grænseværdier for pesticidrester på økologiske fødevarer har fået forhandlinger om et nyt regelsæt for økologi i EU til at gå på grund. 
Slagsmål om blandt andet grænseværdier for pesticidrester på økologiske fødevarer har fået forhandlinger om et nyt regelsæt for økologi i EU til at gå på grund. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Frederik Tillitz

Vi synes fra start af, at det har været et helt forkert forslag, som ikke afspejler de behov, der er i forhold til forordningen

Sybile Kyed
Landbrugspolitisk chef for Økologisk Landsforening

BRUXELLES: Efter mere end et års forhandlinger mellem EU-landene og Europa-Parlamentet om fremtiden for økologisk landbrug i EU er forhandlingerne gået i hårdknude.

Det slovakiske formandskab, der leder forhandlingerne på vegne af EU-landene, har ikke kunnet samle opbakning til deres seneste kompromisforslag fra hverken Europa-Parlamentet eller EU-landene. 

En aftale skulle ellers være kommet på plads under et møde mellem EU-institutionerne onsdag, men formandsskabet havde på det tidspunkt end ikke lykkedes med at samle medlemslande om en fælles holdning. Derfor endte også dette møde uden enighed.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00