Opdateret lobbyregister kræver flere oplysninger

LOBBYISME: Fremover skal virksomheder og organisationer oplyse mere detaljeret om deres lobbyarbejde i EU. For eksempel skal det nu fremgå, hvilke sager lobbyisterne følger. Senere på året forventes Kommissionen at komme med forslag om obligatorisk registrering.

Ændringerne, der nu bliver lavet i lobbyregistret, er et resultat af en revideret aftale om registret, som blev færdig i april 2014.
Ændringerne, der nu bliver lavet i lobbyregistret, er et resultat af en revideret aftale om registret, som blev færdig i april 2014.Foto: Colourbox.dk
Kasper Kaasgaard

Der er kommet en opdatering af det fælles lobbyregister, som Europa-Parlamentet og EU-Kommissionen oprettede i 2011.

Det betyder, at registrerede lobbyister nu i højere grad skal oplyse, hvilke sager de følger, og hvor mange penge de bruger på at påvirke beslutningstagerne.

Konkret er listen over aktiviteter, der betragtes som lobbyisme, blevet udvidet til nu også at omfatte påvirkning af blandt andet udvalg og de såkaldte intergrupper. Det er tværpolitiske grupper, som ikke har status som stående udvalg, hvor politikere fra de forskellige grupper mødes for at snakke om givne emner.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00