Professor: Støjbergs udvisningsstramninger kommer EU-kritik i forkøbet

MED SIKKERHED: Regeringens skærpede udvisningsregler skal ikke gælde i forhold til EU-retten. Det kan komme forudsigelig kritik fra Kommissionen i forkøbet, lyder det fra juraprofessor.

Som integrationsminister strammede Søren Pind (V) i 2011 udvisningsreglerne. Nu genindfører Inger Støjberg (V) den samme regel, dog med en undtagelse i forhold til EU-retten.
Som integrationsminister strammede Søren Pind (V) i 2011 udvisningsreglerne. Nu genindfører Inger Støjberg (V) den samme regel, dog med en undtagelse i forhold til EU-retten.Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Kim Rosenkilde

Da formuleringen blev indført i 2011, gav det manglede forbehold over for EU-retten anledning til rynkede bryn i Kommissionen.

Jens Vedsted-Hansen
Professer ved Juridisk Institut på Aarhus Universitet

Regeringen bebuder en snarlig stramning af udvisningsreglerne over for kriminelle udlændinge.

Lovændringen sigter mod domstolenes vurdering af, om en udvisningsdom holder sig inden for Danmarks forpligtigelser i forhold til internationale konventioner.

Konkret skal formuleringen af lovens såkaldte afvejningsregel ændres, så det fremgår, at en udvisning skal gennemføres i sager om alvorligere kriminalitet begået af udlændinge, med mindre det ’med sikkerhed’ vil være i strid med Danmarks internationale forpligtigelser.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00