Rangliste: EU giver topkarakter til Danmark i innovation

INNOVATION: Danmark ligger i top i EU, når det gælder innovation, men må dog tage til takke med en andenplads efter Sverige. 

Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Cecilie Gormsen

Kun Sverige klarer sig bedre end Danmark, når det kommer til ny innovation.

Det fremgår af EU's seneste rapport over lande med gunstige rammer for at udvikle nye ideer og skabe ny viden. 

European Innovation Scoreboard sammenligner EU-landenes præstation ud fra 27 forskellige parametre, blandt andet finansiering og støtte til innovation, og her rangerer Danmark altså fortsat i toppen.

I den nye undersøgelse bemærker Europa-Kommissionen, at Danmark ligger over EU-gennemsnittet på alle punkter og er en innovationsfører.

Generelt haler EU-landene ind på Canada og USA, når det gælder innovationsområdet. Der er dog store forskelle mellem EU-landene. 15 medlemslande har forbedret sig siden sidste år. Sammen med Danmark og Sverige er Finland, Holland, Storbritannien og Tyskland de stærkeste innovationslande.

Lande som Litauen, Malta og Østrig har derimod taget de største hop på innovationsrangstien det seneste år.

EU- kommissær for det indre marked og iværksætteri, Elżbieta Bieńkowska, mener, at den nye undersøgelse viser, at den europæiske industri fortsætter med at forny sig, men at EU fortsat ligger efter de globale innovationsledere.

”I tider med globalisering og hurtige teknologiske ændringer, er innovation fortsat afgørende for borgernes velstand og den bredere europæiske økonomi,” siger Elżbieta Bieńkowska i en pressemeddelelse.

Hun peger på, at EU-Kommissionen har lanceret initiativer – blandt andet med sin dagsorden for nye færdigheder – der skal højne den europæiske innovation yderligere. Og Elżbieta Bieńkowska bakkes op af EU-kommissæren for forskning, videnskab og innovation, Carlos Moedas.

”Resultatet viser, at der stadig kan gøres mere for at forbedre vores forsknings- og innovationspræstation. Derfor vil vi støtte innovatørers gennembrud igennem Det Europæiske Innovationsråd under EU's Horizon-program for forskning og innovation,” siger Carlos Moedas.

Dokumentation

Sådan er EU-landene placeret på listen over de bedste til innovation

  1. Sverige
  2. Danmark
  3. Finland
  4. Holland
  5. Storbritannien
  6. Tyskland
  7. Østrig
  8. Luxembourg
  9. Belgien
  10. Irland
  11. Frankrig
  12. Slovenien
  13. Tjekkiet
  14. Portugal
  15. Estland
  16. Litauen
  17. Spanien
  18. Malta
  19. Italien
  20. Cypern
  21. Slovakiet
  22. Grækenland
  23. Ungarn
  24. Letland
  25. Polen
  26. Kroatien
  27. Bulgarien
  28. Rumænien

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00