Regeringen udnævner ny generalkonsul i Flensborg

JOB-NYT: Tidligere folketingsmedlem for Venstre Kim Andersen bliver ny generalkonsul i Flensborg. Selv kalder han jobbet for en drømmestilling.

Kim Andersen bliver ny generalkonsul i Flensborg.
Kim Andersen bliver ny generalkonsul i Flensborg.Foto: /ritzau/Venstre
Amalie Bjerre Christensen

Regeringen har fundet vedkommende, der skal være ny generalkonsul i Flensborg.

Valget er faldet på Kim Andersen, som er tidligere mangeårigt folketingsmedlem for Venstre og nuværende formand for Folketingets Sydslesvigudvalg.

”Jeg er meget glad for, at regeringen nu kan udnævne Kim Andersen som kommende generalkonsul i Flensborg. Han har gode kompetencer for at være Danmarks forpost i Flensborg,” siger udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Han har faglig indsigt i og personlig interesse for spørgsmål knyttet til det dansk-tyske grænseland og dets mindretal. Med Kim Andersen vil den stærke indsats til gavn for såvel det danske mindretal som udenrigstjenesten fortsætte.”

Selv glæder Kim Andersen sig til at overtage embedet efter nuværende generalkonsul, Henrik Becker-Christensen, der har siddet på posten i 19 år.

”Da jeg så, at stillingen som generalkonsul i Flensborg var slået op, var jeg ikke i tvivl om, at jeg ønskede at søge den. Med min baggrund er der tale om en drømmestilling. Så enkelt kan det i virkeligheden udtrykkes. Jeg er derfor meget glad over den tillid, som regeringen har vist mig,” siger Kim Andersen i pressemeddelelsen og tilføjer:

”I dag er det vigtigste for mig dog at understrege, hvor meget jeg ser frem til at indtræde i den nye funktion og ikke mindst til indsatsen for at fremme det danske mindretal og til en aktiv og engageret dagligdag i grænseregionen.”

Et turbulent forløb
Ansættelsen af Kim Andersen kommer, efter det i mere end et halvt år har været uvist, hvem posten som generalkonsul i Flensborg skulle overtages af.

Oprindeligt fik tidligere minister og nuværende folketingsmedlem Bertel Haarder (V) tilbudt stillingen efter regeringsomdannelsen i november sidste år.

I december opgav han dog jobbet, efter der havde været modvilje i grænselandet mod regeringens måde at benytte regeringsomdannelsen til at sparke den nuværende generalkonsul for Flensborg ud til fordel for Bertel Haarder.

”Jeg troede, den tilbudte post var på vej til nybesættelse. Jeg glædede mig til at arbejde frem mod genforeningsjubilæet. Jeg er opvokset i Grænselandet. Jeg brænder for – og har alle forudsætninger for at synliggøre og arbejde for – mindretallene. Men posten er jo besat, og jeg vil ikke trænge mig på,” sagde Bertel Haarder til Jyllands-Posten i november sidste år.

”Jeg afslår tilbuddet og glæder mig til arbejdet i Folketinget, blandt andet med kulturen og det nordiske,” tilføjede Bertel Haarder.

Fra september i år er det dog Kim Andersen, der tiltræder stillingen som generalkonsul. Udnævnelsen af Kim Andersen er betinget af de tyske myndigheders formelle accept.

Der var 28 ansøgere til stillingen, der besættes på åremål: fem år med mulighed for en kortere forlængelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Samuelsen

Adm. direktør, UV Medico, fhv. udenrigsminister, politisk leder og MF (LA)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993)

Kim Andersen

Fhv. generalkonsul, Flensborg
HG (Grenaa Handelsskole 1978), stud.rer.soc. (SDU 1983-84)

0:000:00