Rohde: Hvad vil S med landbrugsstøtten?

CAP: MEP for Venstre Jens Rohde angriber Socialdemokraterne for at sende forskellige signaler om målet med det danske EU-formandskab i forhold til landbrugsstøtten.
Jens Rohde (V) kritiserer Socialdemokraterne for at tale med to tunger i forhold til EU's landbrugsstøtte.
Jens Rohde (V) kritiserer Socialdemokraterne for at tale med to tunger i forhold til EU's landbrugsstøtte.Foto: Venstre
Peter Baggesgaard Hansen

Det er jo ikke en gang to år siden, at socialdemokraterne gik til valg på, at landbrugsstøtten skulle afskaffes i 2017. Det har været Dan Jørgensen og Socialdemokraternes stædige standpunkt, at det var både realistisk, og at de havde en køreplan for, hvordan det skulle gøres.

Jens Rohde (V)
MEP

I onsdagens Politiken gik Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt til angreb på regeringen, som hun mente havde urealistiske mål for det danske EU-formandskab.

"Vi har en udenrigsminister, der vil afskaffe EU's landbrugsstøtte og en finansminister, der vil ændre alle lønningerne i EU-systemet. Den slags er jo ikke realistisk. Og jeg kunne ikke drømme om at love, at jeg lige vil afskaffe landbrugsstøtten under det danske formandskab," sagde Helle Thorning-Schmidt i Politiken.

Taler med to tunger
Den udtalelse har fået MEP for Venstre Jens Rohde til at anklage Socialdemokraterne for at tale med to tunger. På sin Facebook-profil skriver han:

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00