S-politikere kritiserer EU's risikovurderinger

SIKKERHED: Christel Schaldemose (S) og Benny Engelbrecht (S) mener, at EU's risikovurderinger i højere grad tilgodeser industrien på bekostning af forbrugerne. To eksperter peger på, at politikernes forslag vil gøre de endelige vurderinger mere politiske og mindre videnskabelige.
Christel Schaldemose (S) og Benny Engelbrecht (S) mener ikke, at EU's risikovurderinger lever op til formålet om at beskytte forbrugerne.
Christel Schaldemose (S) og Benny Engelbrecht (S) mener ikke, at EU's risikovurderinger lever op til formålet om at beskytte forbrugerne.
Peter Baggesgaard Hansen

EFSA's nuværende vurderinger er simpelthen en dårlig måde at kommunikere på, fordi vi faktisk sjældent har ordentlige beviser.

Philippe Grandjean
Professor og tidligere medlem af et af EFSA's ekspertpaneler

EU's risikovurderinger beskytter i højere grad industrien end forbrugerne. Det mener medlem af Europa-Parlamentet Christel Schaldemose (S) og folketingsmedlem Benny Engelbrecht (S).

EU-Kommissionen baserer sine beslutninger om fødevarer og forbrugersikkerhed på anbefalinger fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. De to socialdemokratiske politikere mener, at der er en række problemer med den måde, EFSA arbejder på, som går ud over forbrugersikkerheden:

”I stedet for som udgangspunkt altid at være forsigtig på vegne af borgerne er EFSA forsigtig på vegne af industrien. Det er et helt grundlæggende problem, at udgangspunktet er, at industrien er uskyldig, indtil det modsatte er bevist,” skriver de i bogen FOODFIGHT.EU.

0:000:00