S-politikere kritiserer EU's risikovurderinger
Peter Baggesgaard Hansen
JournalistEFSA's nuværende vurderinger er simpelthen en dårlig måde at kommunikere på, fordi vi faktisk sjældent har ordentlige beviser.
Philippe Grandjean
Professor og tidligere medlem af et af EFSA's ekspertpaneler
EU's risikovurderinger beskytter i højere grad industrien end forbrugerne. Det mener medlem af Europa-Parlamentet Christel Schaldemose (S) og folketingsmedlem Benny Engelbrecht (S).
EU-Kommissionen baserer sine beslutninger om fødevarer og forbrugersikkerhed på anbefalinger fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. De to socialdemokratiske politikere mener, at der er en række problemer med den måde, EFSA arbejder på, som går ud over forbrugersikkerheden:
”I stedet for som udgangspunkt altid at være forsigtig på vegne af borgerne er EFSA forsigtig på vegne af industrien. Det er et helt grundlæggende problem, at udgangspunktet er, at industrien er uskyldig, indtil det modsatte er bevist,” skriver de i bogen FOODFIGHT.EU.