Sådan beregner Corydon EU-rabatten

RABAT: Regeringen har allerede medtaget en dansk EU-rabat som finansiering til skatteaftalen, selvom rabatten endnu ikke er på plads i EU. Her kan du se, hvordan rabatten udregnes på fremtidens finanslov.
Morten Øyen
Fakta
Europæiske rabatordninger:

Det Europæiske Råd vedtog i 2005, at Østrig, Tyskland, Holland og Sverige skal drage fordel af reducerede momsbidragssatser i perioden 2007-2013, og at Holland og Sverige skal drage fordel af bruttoreduktioner i deres årlige BNI-bidrag i samme periode. Hertil har Storbritannien en helt særlig rabat, som går helt tilbage til 1984.
Danmarks bidrag til EU's budget er på finansloven for 2013 budgetteret til 20,3 milliarder kroner. Den danske regering ønsker fremover at få en rabat på en milliard.

Når finansloven for 2014 skal forhandles på plads næste år, så vil der også blive medregnet en rabat på en milliard kroner fra Danmarks bidrag til EU. Det fremgår af et skriftligt svar, finansminister Bjarne Corydon (S) har givet til De Radikales Marianne Jelved.

I svaret skriver Bjarne Corydon, at EU-bidraget for 2013-2016 på finanslovforslaget for 2013 er udregnet som en fremskrivning af Danmarks faste BNI- og momsbidrag til EU's budget. Men når finansloven for 2014 skal forhandles på plads til næste efterår, bliver det anderledes:

"Fra 2014 og fremover er der herfra trukket 1 mia. kr. årligt som følge af en dansk rabat," skriver Bjarne Corydon og fortæller samtidig, at det ligger i forlængelse af regeringens 2020-plan, der også har budgetteret med en rabat på EU-bidraget.

Andre lande skal betale
Jelved ønsker også et svar på, hvem der skal betale for den danske rabat. Til det svarer Corydon:

0:000:00