Smykkeforslag skaber splid i Europa-Parlamentet

SKOLERET: Regeringens forslag om at beslaglægge asylansøgeres smykker skal til debat i et udvalg i Europa-Parlamentet på mandag, dagen før forslaget bliver vedtaget i Folketinget. Det har et flertal i Europa-Parlamentet nu slået fast efter en uges politisk tovtrækkeri.

Den hollandske europaparlamentariker Sophie in 't Veld fra den liberale ALDE-gruppe stillede forslaget om, at debatten om den danske smykkesag skal finde sted på mandag i Parlamentets udvalg for borgerrettigheder. Hun kommer fra det hollandske parti D66, som er et søsterparti til Radikale.
Den hollandske europaparlamentariker Sophie in 't Veld fra den liberale ALDE-gruppe stillede forslaget om, at debatten om den danske smykkesag skal finde sted på mandag i Parlamentets udvalg for borgerrettigheder. Hun kommer fra det hollandske parti D66, som er et søsterparti til Radikale.Foto: Europa-Parlamentet
Lise-Lotte Skjoldan

STRASBOURG: Efter en uge med modstridende udmeldinger og internt pres har Europa-Parlamentet nu endelig besluttet at diskutere det kontroversielle forslag fra den danske regering om at beslaglægge asylansøgeres smykker og andre værdigenstande.

Diskussionen skal finde sted i Europa-Parlaments udvalg for borgerrettigheder på mandag 25. januar - dagen før lovforslaget skal endeligt vedtages i Folketinget. Det har et flertal blandt europaparlamentarikerne besluttet onsdag morgen.

Men den beslutning kommer efter en del tovtrækkeri mellem de politiske grupper i Europa-Parlamentet. For selvom der hele tiden har været flertal for, at det danske smykkeforslag skal drøftes, har der været stor uenighed om hvor, hvornår og hvordan.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00