Social dumping-forslag splitter rød blok

EU: S kan ikke støtte Enhedslistens forslag om et EU-mandat, hvor regeringen skal lægge afgørende vægt på fem punkter, der skal forhindre social dumping. Det binder regeringen unødigt, siger Peter Hummelgaard (S).

Henrik Axel Lynge Buchter

EU's udstationeringsdirektiv skal snart revideres, og Enhedslisten forsøgte med et beslutningsforslag i folketingssalen at pålægge regeringen at følge fem punkter til det kommende forhandlingsmøde, der skulle forhindre social dumping i Europa.

Der var dog ikke opbakning til forslaget – heller ikke fra Socialdemokratiet, der ellers mente, at forslaget var sympatisk.

I forslaget stod nemlig skrevet, at regeringen skulle lægge afgørende vægt på de fem punkter i beslutningsforslaget, og det ville binde regeringen unødigt, lød det fra Peter Hummelgaard Thomsen.

"Vi håber på, at der om ikke andet kan ske små forbedringer af det udkast, som Kommissionen har lagt frem," lød det fra Socialdemokratiets EU-ordfører, der ikke mente, det var realistisk at få alle fem punkter igennem.

Et af Enhedslistens fem punkter var at stille krav til udstationerende virksomheder, om at de ansatte skal omfattes af samme regler om løn, arbejdstid og ansættelsesvilkår, som de øvrige arbejdere i landet. 

Se de fem punkter her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00