Støjberg presser EU: Tillad grænsekontrol i op til 2 år

SCHENGEN: Integrationsminister Inger Støjberg (V) vil sammen med sine kollegaer fra fire andre EU-lande lægge et pres på EU-Kommissionen til at forlænge grænsekontrollen i op til 2 år.

Inger Støjberg (V) har med fire ministerkollegaer sendt et brev, der skal lægge pres på EU-Kommissionen.
Inger Støjberg (V) har med fire ministerkollegaer sendt et brev, der skal lægge pres på EU-Kommissionen.Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Emma Qvirin Holst

Danmark skriver mandag under på et brev sammen med Sverige, Tyskland, Østrig og Frankrig, der skal presse EU-Kommissionen til at forlænge den midlertidige grænsekontrol i op til to år.

Det er nødvendigt, så længe der ikke er styr på EU's ydre grænser, mener udlændinge, -integrations- og boligminister Inger Støjberg (V).

"Der gik hul på Europa, og det hul er der stadig. Der kommer fortsat tusindvis af flygtninge og migranter, og vi har mistet tilliden til, at de initiativer rækker, som EU har sat i værk for at sikre de ydre grænser. Derfor forbeholder vi os retten til at beskytte os selv, så længe der ikke er styr på de ydre grænser i EU," siger ministeren i en pressemeddelelse.

Læs også: Regeringen forlænger grænsekontrollen igen

Helt konkret ønsker landene, at EU-Kommissionen tager initiativ til, at Schengenkodeksens artikel 29 tages i brug. Det betyder, at medlemslandene må forlænge deres midlertidige grænsekontrol med seks måneder i op til i alt to år.

I brevet beder ministrene EU-Kommissionen om at opfordre EU's Ministerråd, som skal træffe den endelige beslutning om at tillade en forlængelse af grænsekontrollen.

Danmark har netop mandag forlænget den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse med yderligere 30 dage.

Læs hele brevet her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

0:000:00