To danske parlamentarikere skal undersøge LuxLeaks

SKATTEAFTALER: Europa-Parlamentet har nedsat et udvalg, som skal se nærmere på EU-landenes skatteregler. Arbejdet skal være færdigt om et halvt år, og Jeppe Kofod (S) og Morten Messerschmidt (DF) sidder med i udvalget.

Parlamentets ECON-udvalg. Deres undersøgelse af afsløringerne fra LuxLeaks droppes nu til fordel for et særudvalg.
Parlamentets ECON-udvalg. Deres undersøgelse af afsløringerne fra LuxLeaks droppes nu til fordel for et særudvalg.Foto: Europa-Parlamentet
Kasper Kaasgaard

Vi ved godt, hvordan skattespekulation foregår i EU. LuxLeaks og andre skandaler er ikke overraskende, og vi ved godt, hvilke lovgivningsinitiativer der skal til. 

Jeppe Kofod (S)
MEP

BRUXELLES: 45 medlemmer af Europa-Parlamentet skal kigge medlemslandenes skattesystemer efter i sømmene. Den seneste tid har budt på afsløringer af kreative aftaler, hvor store virksomheder slipper med at betale så godt som ingenting i skat, og Parlamentet vil nu gøre sit til, at det ophører.

Udvalget skal producere en rapport med anbefalinger til, hvordan man dæmmer op for aftaler à la dem, der er blevet praktiseret i lande som Luxembourg og Irland. Rapporten skal være klar om seks måneder, hvilket i EU-sammenhæng gør udvalget til et lynudvalg.

Morten Messerschmidt (DF) er en af to danskere, der skal deltage i arbejdet.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00