Debat

V: EU skal tilbage til kernen

DEBAT: Hvis vi vil sikre og bevare det danske velfærdssamfund i årene fremover, kræver det konstruktive løsninger og hårdt arbejde i EU's maskinrum. Ikke brok og isolation. Sådan lyder meldingen fra Ulla Tørnæs (V).
Foto: Venstre.dk
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Ulla Tørnæs (V)
Nyvalgt medlem af Europa-Parlamentet

Valget til Europa-Parlamentet 25. maj sendte en klar besked til europæiske ledere, politikere og ikke mindst vi, som tror på det europæiske projekt; EU er på nogle områder gået over sine grænser.

Det så vi, da EU-skeptiske partier, som f.eks Dansk Folkeparti, Front National i Frankrig og det britiske UKIP, gik markant frem. Samtidig sagde et stort flertal af danskerne ja til det fælles europæiske patent.

Det sender et klart signal om, at vi skal trække EU tilbage til kernen af det europæiske samarbejde, hvor vi samarbejder mere om det, der er fornuftigt, som f.eks det fælles europæiske patent og det indre marked, og mindre om det, der ikke er fornuftigt, som f.eks kønskvoter i bestyrelser og sociale forhold.

Tilbage til kernen
Overskriften for mit arbejde i de kommende fem år i Europa-Parlamentet vil være "EU tilbage til kernen".

Fakta

Deltag i debatten!

Send dit indlæg til [email protected] 

Vi skal samarbejde mere om det, der gør os stærkere som fællesskab og som enkeltlande, og vi skal ikke være bange for at sætte grænser for EU. Derfor vil jeg arbejde for et stærkere indre marked, for flere og bedre frihandelsaftaler og for, at EU bliver så smidig og effektiv som muligt. Og jeg vil sætte en klar grænse for, at EU ikke skal blande sig i det danske velfærdssamfund, i sammensætningen af danske virksomheders bestyrelser og i frugtordninger på de danske folkeskoler.

Man er ikke EU-skeptiker, fordi man vil sætte grænser for EU. Tværtimod forpligter et helhjertet EU-engagement til, at man kritisk forholder sig til det europæiske projekt og nøje overvejer, om der er områder, hvor EU er gået for langt - og ikke mindst, om der er områder, hvor vi skal udvikle EU til glæde for alle medlemsstater.

Brok og isolation er ikke løsningen
Uden konstruktiv kritik bliver vi ikke bedre og stærkere som fællesskab. Her er "konstruktiv" for mig et nøgleord - den lette løsning, hvor man blot sætter sig i et hjørne med armene over kors og brokker sig, er ikke en løsning for mig. Tværtimod er det et svigt af danske interesser. Hvis vi vil sikre og bevare det danske velfærdssamfund i årene fremover, kræver det konstruktive løsninger og hårdt arbejde i EU's maskinrum.

Den lette løsning, hvor man blot sætter sig i et hjørne med armene over kors og brokker sig, er ikke en løsning for mig. Tværtimod er det et svigt af danske interesser.

Ulla Tørnæs (V)
MEP

Jeg står klar med arbejdstøjet på i de næste fem år til at trække EU tilbage til kernen, og jeg er glad for, at EU's stats- og regeringschefter under deres første møde efter valget sendte meget klare signaler om, at EU ikke skal udvikle sig til en social union, men tværtimod skal tilbage til kernen.

Det kræver hårdt arbejde og konstruktive løsninger, ikke brok og isolation. Jeg og Venstre er klar til at skabe ny vækst og flere arbejdspladser og til at genfinde balancen mellem arbejdskraftens fri bevægelighed og det danske velfærdssamfund.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00