Vælgerne: Borgerlige bedst til EU-politik

MÅLING: Fire ud af ti vælgere mener, at den danske EU-politik er bedst placeret i hænderne på en borgerligt ledet regering. Det viser en ny meningsmåling, hvor cirka hver fjerde ser en S-ledet regering som bedst til at håndtere EU-spørgsmål.

Flest vælgere ser en borgerlig regering som bedst til at håndtere EU-politikken. Her er det daværende V-statsminister Lars Løkke Rasmussen, der til EU-topmøde i sommeren 2011 udvekslede synspunkter med Polens daværende premierminister - den nuværende EU-præsident - Donald Tusk.
Flest vælgere ser en borgerlig regering som bedst til at håndtere EU-politikken. Her er det daværende V-statsminister Lars Løkke Rasmussen, der til EU-topmøde i sommeren 2011 udvekslede synspunkter med Polens daværende premierminister - den nuværende EU-præsident - Donald Tusk.Foto: Rådet for Den Europæiske Union
Michael Hjøllund

Der er en vigtig gruppe vælgere, der svinger mellem Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, og for dem kan EU måske blive det lod, der får vægtskålen til at svinge over til DF's side.

Erik Holstein
Journalist og politisk kommentator
Fakta
Sådan har vi spurgt
I undersøgelsen er respondenterne blevet bedt om at vurdere en række politikområder - blandt andet EU.

Konkret lød spørgsmålet: 

"Hvem anser du for bedst egnet til at håndtere følgende politikområder: en socialdemokratisk ledet regering eller en borgerlig regering?"

For politikområdet "EU" var svarfordelingen
- En socialdemokratisk ledet regering: 27 procent.
- En borgerlig regering: 40  procent.
- Jeg kan ikke vurdere området: 33 procent. 

Kilde: Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget blandt 1001 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 12.-17. marts.

Når vælgerne skal vurdere, hvilken politisk blok, der er bedst til at lægge kursen for Danmarks EU-politik, er det den blå lejr i Folketinget, der står stærkest.

Det viser en måling foretaget af Norstat for Altinget.

Her svarer 40 procent af de adspurgte, at de anser en borgerlig ledet regering som bedst egnet til at håndtere EU-sager. 27 procent mener, at den opgave varetages bedst af en socialdemokratisk ledet regering, mens hver tredje vælger ikke kan vurdere, hvem der vil være bedst egnet.

0:000:00