Vælgerne klar til militært samarbejde med EU

MÅLING: Kommissionen vil øge det militære samarbejde mellem EU-landene. Og sådan et samarbejde bør Danmark ifølge et flertal af vælgerne deltage i, viser ny måling. S og K er skeptiske, mens ekspert ser positivt på det.

Her letter et dansk kampfly i en af mange danske missioner i Syrien, hvor Danmark er en del af en international kollision i kampen mod IS.
Her letter et dansk kampfly i en af mange danske missioner i Syrien, hvor Danmark er en del af en international kollision i kampen mod IS.Foto: Claus Fisker/Scanpix
Kasper Frandsen

Hvis det bliver mere konkret, kan det være, at vi skal have en alvorlig diskussion, om Danmark skal være med eller ej.

Henrik Dam Kristensen (S)
Forsvarsordfører

EU’s militære samarbejde skal styrkes, foreslår EU-Kommissionen.

Og hvis det sker, så skal Danmark gå med i det samarbejde.

Sådan lyder det fra 62 procent af de danske vælgere ifølge en ny meningsmåling, som Norstat har foretaget for Altinget. Kun 21 procenter siger nej til mere samarbejde på det militære område, mens 17 procent har svaret ’ved ikke’.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt:

Flere EU-lande ønsker et øget samarbejde på forsvars- og sikkerhedsområdet i EU-regi. Synes du, at Danmark skal deltage i
sådan et samarbejde?

- Ja: 62 procent

- Nej: 21 procent

- Ved ikke: 17 procent

Kilde: Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget blandt 1003 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 29. september til 3. oktober 2016.


Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00