Venstrefløjen advarer imod militæraktioner i Middelhavet

KRISE: EU’s udenrigschef, Federica Mogherini, barsler med en plan for, hvordan EU kan angribe menneskesmuglere i libysk territorium. Folkebevægelsen mod EU, SF og EL kritiserer militærstrategien. Sidstnævnte beder regeringen redegøre for Danmarks eventuelle bidrag.

EU's udenrigschef, Federica Mogherini, arbejder ifølge Der Speigel med et 30-siders ”Crisis Management Concept”, som beskriver, hvordan&nbsp;EU-styrker skal beslaglægge eller destruere transportmidler til flygtninge i Nordafrika. Det dokument vil Enhedslisten gerne have fingrene i.&nbsp;<div><br></div>
EU's udenrigschef, Federica Mogherini, arbejder ifølge Der Speigel med et 30-siders ”Crisis Management Concept”, som beskriver, hvordan EU-styrker skal beslaglægge eller destruere transportmidler til flygtninge i Nordafrika. Det dokument vil Enhedslisten gerne have fingrene i. 

Foto: Rådet for Den Europæiske Union
Tyson W. Lyall

Man ikke løse flygtningeproblemet ved blot at holde dem væk fra EU’s grænser. Den militære tilgang er udtryk for et forskruet blik på problemerne. 

Rina Ronja Kari
MEP, Folkebevægelsen mod EU

Mandag var EU-udenrigschef Federica Mogherini i FN's Sikkerhedsråd for at søge opbakning til en resolution om militærindsats mod menneskesmuglere i Libyen.

Med sig i kufferten havde udenrigschefen en plan, som ifølge tyske Der Speigel beskriver, hvordan EU med militær magt skal forhindre flygtninge i at begive sig nordpå over Middelhavet.

Federica Mogherini turnerer således ifølge Der Speigel med et 30-siders ”Crisis Management Concept”, som allerede 5. maj blev fremlagt for EU-medlemslandenes ambassadører på et møde i Bruxelles.

0:000:00