Vestager går i kødet på Gazprom

GAS: Med påstanden om, at Gazprom misbruger sin dominerende størrelse, sender EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, sine anklager til den russiske gasgigant. Sagen har været flere år undervejs, men Vestager afviser, at timingen er politisk betinget.

Sagen mod Gazprom har været i gang længe, og den er langtfra overstået. Margrethe Vestager afviser ikke, at der kan forhandles en løsning på plads med den russiske gigant.
Sagen mod Gazprom har været i gang længe, og den er langtfra overstået. Margrethe Vestager afviser ikke, at der kan forhandles en løsning på plads med den russiske gigant.Foto: EU-Kommissionen
Kasper Kaasgaard

Vi tager ikke medlemslandene med på råd om deres udenrigspolitiske bekymringer. Så ville vi vi selv politisere sagen.

Margrethe Vestager
EU's konkurrencekommissær

BRUXELLES: Russiske Gazprom har krævet for høje priser på gas i fem EU-lande.

Det påstår EU-Kommissionen med danske Margrethe Vestager i spidsen. Den danske konkurrencekommissær har onsdag sendt et brev til det russiske gasselskab, hvor hun fremfører Kommissionens klagepunkter.

”Klagepunktsmeddelelsen er endnu et skridt i en meget lang procedure. Nu giver vi ordet til Gazprom, så de kan forsvare sig selv,” siger Margrethe Vestager.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024