Artikel

Mærkekrig kan forvirre forbrugere om dyrevelfærd

DYST: En glad fødevareminister lancerede mandag sit nye dyrevelfærdsmærke, men bag smilene udspiller sig en mærkedyst, der i sidste ende kan skabe mere forvirrede end oplyste forbrugere.

Kræver adgang til Altinget | Fødevarer 1

Dyrkning af nye GMO-majs skridtet nærmere i EU

UAFGJORT: EU-landene sparker beslutningen om dyrkning af to nye GMO-majs og én gammel kending op til EU-Kommissionen, der nu kan give grønt lys.

Kræver adgang til Altinget | Fødevarer

Løkke: Dansk interesse i at holde Storbritannien tæt

BREXIT: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) inviterede mandag en række repræsentanter for dansk erhvervsliv til møde på Marienborg for at belyse de danske interesser forud for Brexit-forhandlinger.

Kræver adgang til Altinget | Fødevarer

Landbrugspakken bærer stort ansvar for ammoniak-kvaler

LUFT: Landbrugspakken er ifølge Aarhus Universitet en væsentlig del af forklaringen på, at dansk landbrug er langt fra at overholde ammoniak-mål. Det er som at tisse i bukserne, mener DN. Målet hæmmer landbruget uanset landbrugspakken, fastholder ministeren.

Kræver adgang til Altinget | Fødevarer

Kritik: Nyt hygiejnekursus mod MRSA er uambitiøst

SMITTE: Utilstrækkeligt og useriøst med et e-læringskursus af halvanden times varighed. En række aktører kritiserer et nyt hygiejnekursus, der skal være med til at bremse MRSA-smitte.

Kræver adgang til Altinget | Fødevarer

Esben Lunde afviser cannabiskommission

HAMP: En cannabiskommission er ikke nødvendig, da man allerede er i gang med at undersøge rammerne for at dyrke cannabis i Danmark, skriver Esben Lunde Larsen (V) i et folketingssvar.

Kræver adgang til Altinget | Fødevarer

Esben Lunde: Ammoniak-mål kan koste Danmark dyrt

LUFTFORURENING: Ny prognose viser, at Danmark får svært ved at leve op til sit eget mål om at reducere udslippet af ammoniak med 24 procent i 2020. Det kan betyde tiltag, der gør ondt på landbruget.

Analyse: Fiskeriet kan vinde på forbud mod udsmid

GEVINST: Forskere fra Københavns Universitet vurderer i ny analyse, at dansk fiskeri kan få en gevinst ud af EU's regler om ikke at måtte smide de fisk ud, der er underlagt kvoter.

Kræver adgang til Altinget | Fødevarer