Artikel

Antallet af MRSA-smittede svin eksploderer

STIGNING: 88 procent af de danske svinebesætninger er smittet med MRSA-bakterier. Det får fødevareminister Esben Lunde Larsen til at lave to initiativer. Radikale savner dog stadig vilje fra ministeren.

Kræver adgang til Altinget | Fødevarer 1

Trods miljø-bekymringer: S og R stemmer for ny husdyrlov

LOV: Husdyrloven bliver stemt igennem af et bredt flertal i Folketinget, hvor både Socialdemokratiet og Radikale bakker op. Men partierne udtrykker alligevel store bekymringer.

Kræver adgang til Altinget | Fødevarer

Lande skal tvinges ud af busken i kontroversielle EU-sager

SYNDEBUK: EU-Kommissionen er træt af at tage skylden for upopulære beslutninger, når EU’s medlemslande ikke selv kan nå til enighed om svære sager om for eksempel GMO og kemikalier.

Kræver adgang til Altinget | Fødevarer

Tænketank vil forvirre på et højere niveau

INTERVIEW: Tænketanken Frej vil søge konsensus i fødevaredebatten og turde sige forbrugerne imod på emner som økologi og GMO. Deres arbejde skal være frit for hensyn til medlemmer og ideologier, fortæller formand Marie-Louise Thøgersen.

Kræver adgang til Altinget | Fødevarer 1

Den fandens landbrugsstøtte

REPORTAGE: EU’s landbrugsstøtte er så kompliceret, at den kan være umulig at forstå, og den kræver en “fandens” masse administration, men den er så indgroet, at det kan medføre finanskrise i Jylland, hvis den afskaffes. Altinget tog til støttedebat på Christiansborg.

Kræver adgang til Altinget | Fødevarer

Uro om landbrugsfonde er ikke en nyhed

BAGGRUND: CBS-sagen har bragt fornyet fokus på landbrugets fonde. Det er dog langtfra første gang, der er virak om fondenes praksis.

Kræver adgang til Altinget | Fødevarer

Naturstyrelsen færdiggør udflytning

UDFLYTNING: De sidste udflyttede medarbejdere i Naturstyrelsen kom onsdag på plads i Randbøl. Det glæder miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), der endelig kan sætte flueben ud for den ny Naturstyrelse.

Kræver adgang til Altinget | Fødevarer

Esben Lunde efter CBS-sag: Har fuld tillid til landbrugsfond

SAMRÅD: Sagen om den omstridte CBS-rapport, der er støttet af Bæredygtigt Landbrug og Promilleafgiftsfonden er “uheldig”, sagde miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), da han var i samråd om sagen onsdag. Han har fortsat tillid til landbrugets fonde, understregede han.

Tidligere Løkke-rådgiver er ny chef i Landbrug & Fødevarer

TRANSFER: Landbrug & Fødevarer ansætter Christian Hüttemeier som kommunikationsdirektør. Han har tidligere været særlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen (V) og senest kommunikationschef i Danske Regioner.

Kræver adgang til Altinget | Fødevarer