Debat

L&F: Reduktionsmål er en skandale

DEBAT: I 2012 forpligtede Ida Auken sig på, at vi kan reducere vores ammoniakudledning med 24 procent frem mod 2020. Det er en skandale for landbruget, skriver Lars Hvidtfeldt, viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Bæredygtigt Landbrug: Danske landmænd skal vurderes korrekt

DEBAT: Hvorfor har EU den forkerte opfattelse, at dansk grundvand er truet? Hvorfor skal de danske tal til EU om grundvandet være hemmelige? De to spørgsmål ønsker Flemming Fuglede fra Bæredygtigt Landbrug svar på fra Esben Lunde Larsen.

L&F: Fødevareklyngen står stærkt på cirkulær økonomi

REPLIK: Danmarks Naturfredningsforening rammer ved siden af med deres kritik af Esben Lunde Larsen (V), mener viceformand for L&F, Lars Hvidtfeldt. Fødevareklyngen er allerede langt på den cirkulære økonomi takket være realistiske mål.

Miljøstyrelsen: Er Bæredygtigt Landbrug i ond tro?

REPLIK: Bæredygtigt Landbrug beskylder ministeriet for at fordreje Vandrammedirektivets definition af grundvand. Men det er en falsk historie om en sag, der for længst er lukket, skriver Mads Leth-Petersen, vicedirektør i Miljøstyrelsen.

FødevareDanmark: Genopret retssikkerheden i fødevarebranchen

DEBAT: Fødevaresikkerhed og retssikkerhed karambolerer, når fødevareproducenter, der overholder hygiejnekrav, ikke kan gardere sig mod, at moderne teknologier som DNA-analyser finder bakterier, skriver Torsten Buhl, administrerende direktør, FødevareDanmark.

L&F: Ny husdyrlov vil styrke produktionen

DEBAT: En ny husdyrlov er på vej - og det er en lov, der vil give både større fleksibilitet og forbedre Danmarks konkurrenceevne og produktivitet. Derfor er der brug for handling nu, selvom det er en kompleks sag, skriver Lars Hvidtfeldt fra Landbrug & Fødevarer.

Tænketanken Frej: Kritiser os ikke for dem vi er, men det vi gør

REPLIK: Hvis Altinget vil kritisere Tænketanken Frej, bør kritikken handle om det, vi gør i Frej, og ikke dem, vi er. Det skriver Iben Krog Rasmussen, medstifter af Tænketanken Frej, i en replik til Altingets artikel "Den fandens landbrugsstøtte".

Hækkerup: 12-tal i miljø til Danmark

DEBAT: Danmark er førende i cirkulær økonomi, hvilket EU-Kommissionen fremhæver i ny rapport. Men ensartede europæiske miljøstandarder er nødvendige, hvis dansk konkurrenceevne ikke skal forvrides, mener Karen Hækkerup, Landbrug & Fødevarer.