Debat

Hækkerup: 12-tal i miljø til Danmark

DEBAT: Danmark er førende i cirkulær økonomi, hvilket EU-Kommissionen fremhæver i ny rapport. Men ensartede europæiske miljøstandarder er nødvendige, hvis dansk konkurrenceevne ikke skal forvrides, mener Karen Hækkerup, Landbrug & Fødevarer.

Læs Martin Merrilds brev til Esben Lunde Larsen

DOKUMENTATION: Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) må komme på banen i spørgsmålet om efterafgrøder, skriver Landbrug & Fødevarers formand Martin Merrild i et åbent brev til ministeren. Læs hele brevet her.

LA: Lad os omfavne GMO-afgrøder i landbruget

DEBAT: Brug af genmodificerede afgrøder gavner både produktionen og klimaet. Det mener LA's klima- og landbrugsordfører Carsten Bach, der ser et stort potentiale i en dansk omfavnelse af GMO-teknologi.

SEGES: Klimaregnskaber i landbruget er ikke vejen frem

REPLIK: Det er umuligt at udarbejde et klimaregnskab, der bare er tilnærmelsesvis retvisende for den enkelte landmands CO2-udledning. Det skriver SEGES-direktør Ivar Ravn, der ikke giver meget for Klimarådets nye beregningsværktøj. 

AU-forsker: Dokumentationen af indsatsen for et renere miljø halter

DEBAT: Danmark har tiltrådt en række internationale aftaler, som forudsætter, at indsatsen for et renere miljø dokumenteres. På klimaområdet halter indsatsen for at levere dokumentationen desværre langt efter ambitionerne, skriver Søren O. Petersen fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet.

Greenpeace: Lunde Larsen stiller sig på den forkerte side i Kattegat

DEBAT: Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen stiller sig i vejen for et svensk ønske om at sikre beskyttelsen i Kattegat og presser i stedet på for, at området vil blive åbnet for ødelæggende bundtrawlsfiskeri nok engang. Det giver kort sagt ikke mening, skriver Magnus Eckeskog, Greenpeace.

Organisationer til minister: Usunde fødevarer må ikke sælges som sunde

DEBAT: Kræftens Bekæmpelse, Diabetesforeningen, Hjerteforeningen og Forbrugerrådet Tænk opfordrer miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen (V), til at sørge for, at planerne om ernæringsprofilerne bliver “hevet op af syltekrukken og kommer ud i butikkerne”.