Analyse: Fiskeriet kan vinde på forbud mod udsmid

GEVINST: Forskere fra Københavns Universitet vurderer i ny analyse, at dansk fiskeri kan få en gevinst ud af EU's regler om ikke at måtte smide de fisk ud, der er underlagt kvoter.

Reglerne om landingsforpligtelse indføres løbende. Første del af discardforbuddet kom i 2015, mens senest i 2019 vil alle fiskerier i EU-farvande være omfattet af discardforbuddet, skriver Landbrugs- og Fiskeristyrelsen.
Reglerne om landingsforpligtelse indføres løbende. Første del af discardforbuddet kom i 2015, mens senest i 2019 vil alle fiskerier i EU-farvande være omfattet af discardforbuddet, skriver Landbrugs- og Fiskeristyrelsen.Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Dansk fiskeri kan vende de nye EU-regler om forbud mod udsmidning af fisk til sin egen fordel.

Det forudsætter dog, at der sammen med forbuddet sker en kvoteopskrivning, der svarer til det tidligere udsmid. I så fald vil den samlede omsætning kunne øges med op til cirka fem procent, skriver Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO) ved Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

EU har indført en landingsforpligtelse, der betyder, at stort set alle fisk, som er underlagt kvoter, skal landes. Og hvis landingsforpligtelsen ikke kombineres med en kvoteopskrivning, vil det danske fiskeri dermed tabe på de nye bestemmelser.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00