Anonymt brev sår tvivl om brug af støttemidler i VFL

BESKYLDNINGER: Et anonymt brev til NaturErhvervstyrelsen påstår, at reglerne for håndtering af projektmidler er blevet omgået i Videncentret for Landbrug. En advokatundersøgelse fra L&F maner beskyldningerne til jorden.
Landbrug & Fødevarer har iværksat en advokatundersøgelse af sig selv for at afdække, om der er hold i beskyldninger om fejlagtig håndtering af projektstøtte i Videncentret for Landbrug. Det er der ikke, lyder det fra videncentrets direktør, Jan Mousing.
Landbrug & Fødevarer har iværksat en advokatundersøgelse af sig selv for at afdække, om der er hold i beskyldninger om fejlagtig håndtering af projektstøtte i Videncentret for Landbrug. Det er der ikke, lyder det fra videncentrets direktør, Jan Mousing.Foto: Presse
Kim Rosenkilde

Selv om beskyldningerne i det anonyme brev er ret generelle og uspecifikke, har vi set med største alvor på beskyldningerne. Der må og skal være vished for, at vi administrerer projekter og projektmidler korrekt.

Jan Mousing
Adm. direktør Videncenter for Landbrug
Fakta

Projektmidler i Videncentret for Landbrug

Fra 2010 til februar 2014 har Videncentret gennemført og aflagt regnskab for 139 projekter, som har hjemtaget 177,6 millioner kroner i tilskud. 

Videncentret har 56 igangværende projekter, der involverer 67,1 millioner kroner. 


Kilde: Landbrug & Fødevarer
Påstande om urigtig håndtering af projekter og projektmidler fik i den forgangne uge Videncentret for Landbrug (VFL) til at igangsætte en advokatundersøgelse, der involverede en række ledende medarbejdere i Videncentrets afdeling for kvæg.

Baggrunden var et anonymt brev til NaturErhvervstyrelsen, hvor der blev rettet anklager mod Videncentret for Landbrugs håndtering af projektmidlerne for blandt andet at "flytte timer mellem projekterne" for at "få det til at gå op".

Herudover peger brevskriveren på, at administrative medarbejderes timer delvist er blevet dækket ind med projektmidler. Forholdene handler særligt om Videncentrets afdeling for kvæg.

Lignende forhold er blevet afsløret i Videncenter for Svineproduktion, hvor NaturErhverstyrelsen netop nu er ved at gennemføre en større revisionsundersøgelse af misbrug med EU-tilskudsmidler.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00