Debat

Bæredygtigt Landbrug: Statsministeren glemmer landbruget

DEBAT: Landbruget tjener mange penge ind til landet. På trods af det glemte Statsministeren fuldstændig landbruget i sin åbningstale i Folketinget, skriver Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug.

Foto: /ritzau/Jesper Nørgaard Sørensen
Kirsten Ida Enemark
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Flemming Fuglede Jørgensen
Formand for Bæredygtigt Landbrug

Der skal være fremgang i hele Danmark, var et af statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) hovedbudskaber i åbningstalen i Folketinget tirsdag.

Det betyder blandt andet øget udflytning af statslige arbejdspladser og fokus på uddannelse.

Statsministeren udtrykte i det hele taget stor fortrøstning til den danske økonomi. ”Det går godt,” sagde han. En af hjørnestenene i denne økonomi er de mange penge, landbruget har tjent ind til landet.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Landbruget er skyld i god, dansk økonomi
Men statsministeren nævnte ikke med ét ord landbruget i sin tale. Jeg vil derfor foreslå ham en tilføjelse:

”Landbruget er en grundsten i at skabe balance i hele Danmark. Derfor vil regeringen sørge for at skabe rammevilkår, der giver konkurrencedygtige vilkår samtidig med, at det danske landbrug fremover vil blive reguleret efter de faktiske forhold og på baggrund af målinger - ikke på beregninger baseret på forkerte modeller. Regeringen glæder sig over den netop overståede høst, hvor kvalitet og udbytte er i højsædet. Det skyldes den Landbrugspakke, regeringen har gennemført. Den linje vil vi fortsætte til glæde for landbruget og den danske økonomi.”

De mange rapporter om landbrugets forhold, der florerer i øjeblikket, burde have givet stof til eftertanke og have givet landbrugserhvervet en plads i talen.

Flemming Fuglede
Formand for Bæredygtigt Landbrug

Så enkelt kunne statsministeren have udtrykt sig.

De mange rapporter om landbrugets forhold, der florerer i øjeblikket, burde have givet stof til eftertanke og have givet landbrugserhvervet en plads i talen. Det skete ikke.

Nu vil de danske landbrugsfamilier følge regeringens arbejde på området tæt. Et velreguleret landbrugserhverv er en stærk støtte til et Danmark i balance og fremgang. 

”Politik gør en forskel”, gentog statsministeren mange gange.

En reel og saglig landbrugspolitik gør også en forskel.

Husk det, hr. statsminister. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Flemming Fuglede Jørgensen

Fhv. formand, Bæredygtigt Landbrug
landmand

0:000:00