Dan Jørgensen: Ny bog finder hoved og hale i madmyter
ANMELDELSE: Bogen ”Spis ordentligt” forsøger med egne ord at skære igennem støjen af løsrevne og unuancerede påstande om fødevarer. En ambitiøs målsætning, der et langt stykke hen ad vejen leveres på, skriver tidligere fødevareminister Dan Jørgensen.
Andreas Lindqvist er uddannet journalist, har bl.a. arbejdet for Fagpressen, Grønlandsposten og i en årrække for Politiken. Her skrev han blandt andet om den danske kødproduktion.
Christian Nørgaard er journalist og mad- og køkkenhaveentusiast. Er i dag selvstændig journalist med en fortid i blandt andet Læger uden Grænser og DR.
Af Dan Jørgensen (S)
Forhenværende fødevareminister
Danmark gennemgår i disse år en madrevolution. Stadigt flere danskere er opmærksomme på implikationerne af det, de putter i munden. Hvad betyder det for dyrevelfærden, hvilken type æg jeg køber? Hvilke fødevarer er mest klimavenlige? Er det usundt at spise kød?