Danmarks Fiskeriforening i kikkerten for misbrug af dominans

TILSKUDSMIDLER: Danmarks Fiskeriforening PO er under myndighedernes lup for, om de forvalter retten til MSC-certifikater i strid med EU-bestemmelse. De udnytter deres dominans, mener kystfiskerforening, mens Danmarks Fiskeriforening PO afviser kritikken.

Miljø- og Fødevareministeriets departementschef har efter et længere forløb i styrelsen nu henvendt sig til EU-Kommissionen om sagen. 
Miljø- og Fødevareministeriets departementschef har efter et længere forløb i styrelsen nu henvendt sig til EU-Kommissionen om sagen. Foto: /ritzau/Tor Birk Trads
Sine Riis Lund

Det er meget omkostningsfuldt at få denne her MSC-certificering. Det er næsten umuligt for os.

Søren Jacobsen
Formand for Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri

Jeg er nødt til at afvise, at vi ekskluderer nogen i forhold til at have en MSC-certificering. Det står andre frit for at lave en MSC-certificering. Det hindrer vi ikke nogen i.

Ole Lundberg Larsen
Kontorchef, Danmarks Fiskeriforening PO

Med offentlige støttekroner i ryggen udnytter Danmarks Fiskeriforening sin dominerende rolle til at udelukke medlemmer af andre fiskeriforeninger til at få det internationale bæredygtighedsmærke for fisk, MSC.

Den hårde kritik kommer fra Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (FSK).

Årsagen er, at der for fiskere, der fanger fisk til at blive spist af mennesker, i dag kun er én mulighed for at opnå MSC-mærket. Det er medlemskab af Danmarks Fiskeriforening PO.

0:000:00