EP-spidser vil styrke indsats mod haleklip af grise

VALG: Forbuddet mod rutinemæssig halekupering skal håndhæves, og indsatsen for at sikre, at det sker, skal styrkes. Det mener en række af Europa-Parlamentsvalgets spidskandidater på tværs af partifarve.
Stort set alle grise i den konventionelle svineproduktion bliver halekuperet i Danmark i dag.
Stort set alle grise i den konventionelle svineproduktion bliver halekuperet i Danmark i dag.Foto: colourbox
Sara Fleckner Vilstrup

Hvis reglerne ikke bliver overholdt, skal man styrke indsatsen. Det er er område, hvor håndhævelsen skal ligge i Danmark. Vi skal ikke begive os derud, hvor EU skal lege politimand i alle medlemslandene.

Morten Messerschmidt (DF)
Spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget

Selv om det er ikke tilladt rutinemæssigt at klippe halerne af grise i EU, så sker det i stor stil i såvel Danmark som i de fleste øvrige EU-lande. Men nu er det tid til at håndhæve forbuddet og styrke indsatsen for at stoppe svineproducenternes rutinemæssige brug af haleklipning for at undgå, at grisene skambider hinanden.

Spidskandidater fra såvel Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Venstre, Konservative, SF og Folkebevægelsen mod EU mener, at reglerne skal håndhæves. Indsatsen i forhold til at sikre, at reglerne bliver håndhævet, skal styrkes, siger både Jeppe Kofod (S) og Morten Messerschmidt (DF).

"Det er vigtigt, vi håndhæver de regler, der er, og at vi kæmper for bedre dyrevelfærd. Det handler om, at grisene har nok plads og har noget rodemateriale, der gør, at de ikke bider i hinandens haler. Forbuddet mod rutinemæssig halekupering skal håndhæves i hele EU," siger Socialdemokraternes spidskandidat, Jeppe Kofod.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00