EU-lande tøver med glyphosat-godkendelse

TIMEOUT: Forlængelse af tilladelsen til brug af glyphosat er sat på pause af EU-Kommissionen. Dermed er fremtiden usikker for aktivstoffet i verdens mest udbredte ukrudtsmiddel, RoundUp.

Foto: Colourbox
Rikke Albrechtsen

I og med at det i den grad er mistænkt for at være kræftfremkaldende, så er det helt absurd at forlænge godkendelsen med yderligere 15 år.

Christel Schaldemose
EU-parlamentariker (S)

BRUXELLES: Der er blevet trykket på pauseknappen i godkendelsesprocessen af hovedingrediensen i det populære ukrudtsmiddel RoundUp i Bruxelles, efter det tirsdag mislykkedes EU-Kommissionen at finde opbakning blandt EU-landene til at forlænge tilladelsen til brug af aktivstoffet glyphosat i 15 år.

EU’s eksisterende tilladelse udløber ved udgangen af juni i år. Men usikkerhed om, hvorvidt midlet kan have sundhedsskadelige konsekvenser, har fået lande som Frankrig, Italien og Holland til at melde sig på nej-siden, mens Tyskland og Bulgarien har annonceret, at de vil stemme blankt.

Med udsigt til ikke at kunne finde et kvalificeret flertal valgte EU-Kommissionen tirsdag at udskyde afgørelsen til et endnu ikke fastlagt tidspunkt.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00