EU-Parlament støtter dansk fødevare-mærkesag

FORBRUGERSIKKERHED: Et flertal i Europa-Parlamentet støtter fælles regler for materialer, der er i kontakt med mad. Dansk fødevareindustri og forbrugere glæder sig.

Christel Schaldemose (S) præsenterede onsdag sin rapport og modtog stor, bred opbakning fra sine kollegaer i parlamentet.
Christel Schaldemose (S) præsenterede onsdag sin rapport og modtog stor, bred opbakning fra sine kollegaer i parlamentet.Foto: © European Union 2016 - Source : EP.
Emma Qvirin Holst

Forbrugerne i Danmark skal spekulere på, hvad de har lyst til at spise, hvad de kan lide, og måske hvad deres pengepung tillader. Men de skal ikke spekulere på, om det er sundt eller usundt i en kemisk sammenhæng.

Christel Schaldemose
Medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne

Det er til skade for de danske producenter af både fødevare og emballage, at vi ikke har fælles regler på det her område.

Gitte Hestehave
Chefkonsulent i DI Fødevarer

STRASBOURG: Europa-Parlamentet opfordrer EU-Kommissionen til at stramme og ensrette reglerne for materialer, der er i kontakt med vores mad.

Et bredt flertal i Europa-Parlamentet har torsdag stemt for en rapport om fødevarekontaktmaterialer, der er skrevet af den danske parlamentariker Christel Schaldemose (S).

Rapporten skal ses som et input til EU-Kommissionen, som de kan tage med i overvejelserne, når de skal revidere lovgivningen om fødevarekontaktmaterialer. Samtidig er det et signal til EU-Kommissionen, hvor et stort flertal af EU-parlamentarikerene står på den sag.

Dokumentation

Ifølge Europa-Parlamentets rapport er det kun 4 ud af 17 materialer, der er opført som potentielt i kontakt med fødevarer, der pt. er omfattet af de særlige sikkerhedsforanstaltninger i den eksisterende EU-rammelovgivning. Det gælder plast, keramik, celluloseregenerater samt ”aktive og intelligente” materialer.










0:000:00