EU-undersøgelse: Ikke behov for mere mærkning af mælk og kød

OPRINDELSE: To nye undersøgelser bestilt af EU-Kommissionen konkluderer, at det er dyrt og besværligt med obligatorisk udvidet oprindelseslandsmærkning af kød og mælk. Forbrugerorganisationer er skuffede, mens Landbrug & Fødevarer ånder lettet op.

Krav om oprindelseslandsmærkning af hestekød besværliggøres af, at heste lever meget længe og derfor kan nå at have boet mange steder, lyder konklusionen i en ny rapport om mærkning af kød og mælkeprodukter.
Krav om oprindelseslandsmærkning af hestekød besværliggøres af, at heste lever meget længe og derfor kan nå at have boet mange steder, lyder konklusionen i en ny rapport om mærkning af kød og mælkeprodukter.Foto: Colourbox
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Omkostningerne står ikke mål med fordelene.

Det er den korte konklusion i to rapporter om obligatorisk oprindelsesmærkning af særligt mælke- og kødprodukter, som EU-Kommissionen har offentliggjort i denne uge.

Undersøgelserne blev igangsat efter ønske fra EU-lovgiverne i Parlamentet og Ministerrådet, der ville have belyst omkostningerne ved at udvide eksisterende oprindelseslandsmærkning af kød fra køer, svin, fjerkræ, får og geder, så det også inkluderede mere sjældne spiser som hest, kanin og vildt, samt mælkeprodukter. Det er emnet for den ene rapport, mens den anden beskæftiger sig mere generelt med oprindelsesmærkning af en række madvaregrupper.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00