EU's landbrugspolitik skal gøres bæredygtig

BÆREDYGTIGHED: Reformen af den fælles europæiske landbrugspolitik bliver kritiseret bredt. Landbrugskommissær Phil Hogan er til dels enig i kritikken, men vil ikke lave ændringer endnu. Et dansk projekt giver et bud på fremtiden.

Foto: Colourbox
Kasper Kaasgaard

Jeg er ikke immun over for, at der er kritik af reformen fra begge sider. Nogle af elementerne er nye, og vi vil lave en evaluering og skride til handling, hvor det er nødvendigt.

Phil Hogan
EU's landbrugskommissær

BRUXELLES: Landbrugssektoren står over for at skulle finde ud af, hvordan den skal drives på en bæredygtig måde i fremtiden. Det gælder både økonomisk og miljømæssigt.

Måden, EU forsøger at løse den udfordring på, er gennem den fælles landbrugspolitik, CAP (Common Agricultural Politicy), som blev reformeret i 2013. Nu bliver ændringerne implementeret, og de møder modstand fra flere sider.

”Resultatet af reformen har været en skændsel. Det er vi nødt til at sige. EU's beslutningsproces har vist sig fra sin værste side, og alle har kun kæmpet for egne interesser og glemt alt om miljøet,” sagde Arial Brunner fra Birdlife Europe ved en konference i Bruxelles, der tog emnet op.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00